Haberler

Çanakkale Şehitleri Anısına Gezi Düzenlendi

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesince, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen 41 Siirtli anısına Çanakkale ve İstanbul'a ecdadın izinde tarihi gezi düzenlendi.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesince, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen 41 Siirtli anısına Çanakkale ve İstanbul'a ecdadın izinde tarihi gezi düzenlendi.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi'nden yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde hazırlanan "100. Yılda Evliyalar Diyarı Siirt'ten Şehitler Diyarı Çanakkale'ye" adlı projesi kapsamında Çanakkale'de şehit düşen 41 Siirtli anısına 41 gençle Çanakkale ve İstanbul'a ecdadın izinde tarihi yolculuk düzenlendiği belirtildi.

Ziyaret kapsamında, Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi, Eceabat Parkı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Conkbayırı, Arıburnu, Seddülbahir, Namazgah tabyaları, 57. Alay şehitliğinin gezildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çanakkale Şehitler Anıtı'nı ziyaret eden gençler, milletin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayan üniversiteli gençler, Çanakkale'yi herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler. Program dahilinde İstanbul gezisinde ise Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camisi, Eminönü Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı, Fatih Camisi ve Fatih Sulan Mehmet Han Türbesi, Panorama 1453, Miniatürk, Mehmet Emin Tokadi Hazretleri Türbesi, Eyüp Sultan Hz. Cami ve türbesi, Gülhane Parkı ve Boğaz Turu gerçekleştirildi."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale İstanbul Siirt Politika Haberler

title