Haberler

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlendiği Bir Geceyle Anıldı.

Çanakkale şehitleri, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlendiği bir geceyle anıldı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda bir gece düzenlendi. Gerçekleştirilen gecede, sanatçılar, Bedirhan Gökçe, Hüseyin Turan, Gülay, Gündoğar ve Gökmen sahne aldı.

Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Çanakkale Zaferi, bu milletin diriliş destanıdır. Bu vatanı savunurken Çanakkale'de şehit düşen kahramanların kalplerindeki Türkiye sevdasını iyi anlamak zorundayız. Geleceğe emin adımlarla yürürken, gücümüzü tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı'ndan alacağız. Çanakkale ruhuna sahip çıkan herkes bu vatanın, bu ülkenin evladıdır. Anafartalar komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği üzere ilkemiz 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh'tur. Biz bütün sorunların barış temelinde çözülmesini istiyoruz. Ama Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, kutsal değerlerine, bayrağına yönelik saldırılar olursa, bu millet Çanakkale Destanı'nı yeniden yazar, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü anlamlı programlarla idrak ediyoruz. Bu değerlerimizi yaşatmak, özellikle genç nesillere aktarmak konusunda kararlıyız" dedi. Gerçekleştirilen geceye, Kosova Vuştru Başmüftüsü Şemsi Rahimi de katıldı. Bu güzel gecede aranızda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum diyen Rahimi, "Biliyorsunuz Kosova bağımsızlığını kazandı. Mehmet Akif İstiklal Marşı'nızı öyle güzle yazmış ki, keşke şimdi aramızda olsaydı da Kosova'nın da milli marşını yazsaydı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçılar, Çanakkale Destanı'nı anlatan şiirler okudu, türküler seslendirdi. Bedirhan Gökçe tarafından okunan Mehmet Akif Ersoy'un, 'İstiklal Marşı' ve 'Çanakkalle Şehitleri'ne' şiirleri salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Hüseyin Turan, Gülay, Gündoğar ve Gökmen seslendirdikleri türkülerle büyük alkış aldı. Çanakkale'nin herkes tarafından iyi algılanması gerektiğini söyleyen Bedirhan Gökçe, "Çanakkale her daim hatırlanması ve derslerin çıkarılması gereken bir olaydır. Böyle güzel bir programda bizi sizlerle buluşturan aziz başkanımız sayın Aziz Duran'a çok teşekkür ediyoruz" dedi. Programın sonunda Başkan Duran, sanatçılara, çiçek takdim etti.

(ŞK-İÇ) 15.03.2008 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title