Haberler

Çanakkale Seferi'nden 59 Günde Döndü

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Gerekçesiz Şekilde Görevden Alınarak Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne Atanan Fevzi Budak, 59 Gün Sonra Erzurum'a Döndü ve 9'uncu Kez Eski Koltuğuna Oturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekçesiz şekilde görevden alınarak Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Fevzi Budak, 59 gün sonra Erzurum'a döndü ve 9'uncu kez eski koltuğuna oturdu.

Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde 23 yıldan beri bulunan Fevzi Budak, son genel seçimlerde AKP'den Erzurum milletvekili aday adayı oldu, Siyasette umduğunu bulamayınca tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü görevine dönen Budak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in hışmına uğradı. Mayıs 2003'ten itibaren 9 kez görevinden alınan ve Şırnak, Muş, Kütahya, Ankara ve son olarak da Çanakkale'ye atanan Fevzi Budak, her defasında İdare Mahkemesi'nin kararı ile Erzurum'a dönmeyi başardı. Son olarak Çanakkale'ye atanan ve oradan da İdare Mahkemesi'nin kararı ile görevine iade edilen Budak, 59 gün sonra bugün koltuğuna yeniden oturdu.

Milli Eğitim'de görevli müdür ve öğretmenler tarafından tebrik edilen Fevzi Budak hakkında 31 idari yargı kararı bulunuyor. Fevzi Budak, idari yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Bakan Çelik hakkında 50 bin YTL'lik 7 ayrı tazminat davası açtı. Budak, bu davalardan şimdiye kadar 5'er bin YTL'lik ikisini kazandı.

Cem BAKIRCI/ERZURUM, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title