Haberler

Çanakkale Savaşından Görülmemiş Fotoğraflar

Güncelleme:

Tarihçi araştırmacısı ve koleksiyoner Ahmet Uslu'nun 6. kitabı olan 'Çanakkale'nin Dünü Bugünü' adlı kitap okurlarla buluştu.

Tarihçi araştırmacısı ve koleksiyoner Ahmet Uslu'nun 6. kitabı olan 'Çanakkale'nin Dünü Bugünü' adlı kitap okurlarla buluştu.

Uslu, kitapta Çanakkale Savaşına ait bugune kadar hiç yayımlanmamış fotoğraflara yer verdi. Çanakkale Savaşı malzemelerinin sergilendiği müzeleri de bulunan Uslu, 6. kitabı olan 'Çanakkale'nin Dünü Bugünü ' adlı kitabını tanıttı. Uslu, kitabı dört yılda hazırladığını söyleyerek, "Bir milletin şeref defteri vardır. Türk milletinin de şeref defterlerinden birisi Çanakkale'dir. 30 yıldır Çanakkale Savaşı malzemeleri, Çanakkale seramikleri ve tuğlaları toplayarak şehrin kültürel ve sosyal hayatına hizmet etmekteyim. İl il, ilçe ilçe dolaşarak Çanakkale'yi, Çanakkale ruhunu Anadolu'ya anlatmaktayım ve anlatmaya devam edeceğim. Bunun yanında Çanakkale'yi anlatan kitaplar yayınlamaya başladık. Dört senelik bir emek ve binlerce fotoğraf taranarak yaklaşık 40 adet yeni fotoğrafla beraber bu kitabı Çanakkale'nin hizmetine sunuyoruz. 2015'de bütün gözler Çanakkale'de olacak. Biz de Çanakkale'ye gelecek misafirlerimize Türkçe bir kitap hazırladık. Bu kitabın ilk 20 sayfası İngilizce ve Türkçe olarak hazırlandı. Savaşı genel olarak anlattık. Daha sonra yaklaşık 180 adet 1915 yılına ait fotoğrafı bugünkü fotoğraflarla karşılaştırarak, altlarına İngilizce ve Türkçe notlar düşerek bu kitabı oluşturduk" dedi.

Ahmet Uslu tarafından hazırlanan kitap 5 bin adet basıldı. Kitap, Ahmet Uslu'ya ait müzelerde 28 TL'den satışa sunuldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title