Haberler

Çanakkale Polisi'nden Nefes Kesen Rehine Kurtarma Operasyonu Tatbikatı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Ekiplerin Polis Haftası Kapsamında Gerçekleştirdikleri Rehine Kurtarma Operasyonu Tatbikatı, Gerçeğini Aratmadı. Bomba Süsü Verilen Bir Paketin de Patlatılarak İmha Edilmesi, Tatbikata Katılanlara Heyecanlı Anlar Yaşattı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Polis Haftası kapsamında gerçekleştirdikleri rehine kurtarma operasyonu tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Bomba süsü verilen bir paketin de patlatılarak imha edilmesi, tatbikata katılanlara heyecanlı anlar yaşattı.

Denizevi otoparkında gerçekleştirilen etkinlikler, Vali Orhan Kırlı'nın polis merasim mangasını selamlaması ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okunarak günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur, Türk Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türk polisi, bugün gelmiş olduğu noktada çağın bilim ve teknolojisine uygun, modern araç ve gereçlerle donanımlı, en üst seviyede eğitimli, görevinin buluncu içinde, yüksek disiplin anlayışına sahip, insan haklarına saygılı, vatandaşlarına nazik ve hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde ayrı bir yere sahiptir" dedi.

Vali Orhan Kırlı da yaptığı konuşmada, personele görevlerinde başarılar diledi. Ardından şiir ve kompozisyon yarışmaları ve futbol turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun folklor gösterisinin ardından ise Çanakkale polisinin gerçekleştirdiği tatbikata geçildi. İl merkezinde bir şehiriçi otobüsünün içindeki yolcularla birlikte kaçırıldığı ihbarının alınmasının ardınran devreye giren ekipler, aracı kontrollü olarak denizevi bahçesine götürdü. Burada otobüsü kaçıran şahısla bir süre görüşen emniyet kuvvetleri, silahlı şahsın teslim olmayacağını açıklamasının ardından operasyon düzenledi. Gerçeğini aratmayan rehine kurtarma operasyonunda, silahlı şahıs etkisiz hale getirilerek yolcular kurtarıldı.

Bu arada bir aracın benzin deposuna gizlenen uyuşturucu madde narkotik köpeği tarafından bulundu. "Dodi" isimli narkotik detektör köpeğinin nezaretinde araç içine gizlenen uyuşturucu madde kısa sürede bulundu.

Ayrıca vatandaşların yoğun olduğu bir ortamda masa altına bırakılan şüpheli paketin imha edilmesi de gerçekleştirildi. İhbarın alınmasının ardından olay yerine gelen ekipler, kısa sürede bölgeyi güvenlik şeridiyle çember altına alırken, bomba imha ekipleri de uzaktan kumanda ile bu paketi patlatarak etkisiz hale getirdi. Patlama sesi, vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı.

Öte yandan il merkezinde şüpheli bir şahsın tekneyle denize doğru açıldığı ihbarının alınmasının ardından devreye giren deniz polisi, kısa sürede bu şahsı da yakalamayı başardı. Program, emniyet birimlerinin resmi geçidiyle sona erdi. Törene Vali Orhan Kırlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü ve çok sayıda emniyet personeli ile aileleri katıldı.

(AÖ-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title