Haberler

Çanakkale: Midilli Ve Küçükkuyu Arasında Dostluk Köprüsü Kuruldu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi Kültür ve Turizm Derneği, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gezi düzenledi.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi Kültür ve Turizm Derneği, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gezi düzenledi.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy'un yanı sıra toplam 31 kişinin katıldığı ve 3 gün süren gezide, Midilli, Petra, Vetera, Molivos ve Mandomato gibi yerler gezildi. Gezinin ilk günü Midilli'de bulunan Türk camisini ve hamamını gezen grup, daha sonra Agasos'da yer alan Uzu içkisinin yapıldığı fabrika ve müzeyi gezdi. Geceyi Vatera'da geçiren grup ertesi gün Kalloni'de Belediye Başkanı Yorgo Kiracies'in konuğu oldu. Heyet, Küçükkuyu'nun ikinci kardeş şehri olan Mandomato'da büyük ilgi gördü. Mandomato Belediye Başkanı Stefanos Apostolou tarafından karşılanan Küçükkuyulular, burada en iyi şekilde ağırlanarak Ticonia Panayırı'na götürüldü. Ertesi gün Molivos ve Küçükkuyu'nun hemen karşısındaki Skaminia İskelesi'nde gezen heyet, Midilli'deki şehir turundan sonra Küçükkuyu'ya geri döndü.

Bu arada, Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, Koloni, Mandomato ve Petra belediye başkanlarını Küçükkuyu'da Ağustos ayı içinde yapılacak olan 3. Zeus Festivali'ne davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title