Haberler

Çanakkale Kanoyla Türkiye'nin Güzelliklerini Keşfediyorlar

Antalya'dan kanoyla çıktıları yolculukta Çanakkale Boğazı'na ulaşan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, ülkenin kıyı şeridindeki güzelliklere dikkat çekiyor.

Antalya'dan kanoyla çıktıları yolculukta Çanakkale Boğazı'na ulaşan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, ülkenin kıyı şeridindeki güzelliklere dikkat çekiyor. Kanolu gönüllü turizm elçileri, seyahatleri sırasında çektikleri görselleri sosyal medya hesaplarından dünyaya canlı yayınlayarak, Türkiye'nin turizm merkezlerinin bilinirliğine katkı sunuyor.

Son yıllarda ilgideki düşüşe karşın ülkenin kıyı şeridinde keşfedilecek birçok cennet köşesi olduğuna dikkat çekmek için bindikleri kanolarla Antalya'dan İstanbul'a gitmek üzere 1 Nisan'da yola çıkan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, zorlu geçen 82 günlük yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaştı. Kentte turizmin gelişmesine katkı sunmak amacıyla kurulan Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği'nin Başkanı Timur Kara, kanolu gönüllü turizm elçilerini kordon boyunda karşıladı. Kara, "Bugün iki tane inanan arkadaşımızla beraber buradayız. İnanan diyorum, çünkü gerçekten de zoru başardılar. Yolculukları İstanbul'a kadar devam edecek. Şu anda Çanakkale'de mola verdiler. Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği olarak bu arkadaşlara Çanakkale'de ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki, Çanakkale'nin tanıtımında bu arkadaşların da emeği geçmiş olacak" dedi.Kanoyla çıktıkları yolculuğunun amacını anlatan Onur Erdoğan, "Antalya'da turizmle ilgileniyoruz. 1 Nisan'da yolculuğumuza başladık. Geçtiğimiz yıllarda kanolarla böyle gittiğimiz sahil kenarları oluyordu. Projeyi büyüttük. Koyları gezerek, İstanbul'a kadar gitmeye karar verdik. Türkiye sahillerinin gizli saklı cennetlerini tanıtıyoruz. Bunun dışında ülkemize eksik olan sportif denizciliği de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Herkes kanoyla seyahat edebilir. Kanoyla seyahatimizde 82'nci günümüzdeyiz. Yaklaşık 20 ya da 25 gün sonra, İstanbul Beşiktaş iskelesinde yolculuğumuzu bitirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, Türkiye'nin kıyı güzelliklerini paylaşmak, tekrar gündeme getirmek" dedi.Yolculuk sırasında en çok hava koşullarıyla mücadele verdiklerini ifade eden Onur Erdoğan, başlarından ilginç olaylar geçtiğini de belirterek, "Menderes deltasında 8 tane mülteci bizden yardım istedi. Kaçmak için Samos Adası'na giden tekneyi bekletmişler. İki gün aç ve susuz kalmışlar. Bizden de el sallayarak yardım istediler. Çocuk ve bebekler dahil toplam 8 kişi vardı. Kendilerine yiyecek ve içecek verdik. Sahil Güvenliği ve jandarmayı aradık. Geldiler, kurtardılar. Sahil Güvenlik Komutanlığı yolculuk süresince bize her konuda destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Ülkenin birçok sahil kesimindeki güzellikleri görmelerine rağmen Çanakkale'de değişik projeleri olduğunu ifade eden İrfan Emek, "Zaten herkes Türkiye'nin güzelliklerini biliyor. Özellikle Almanya'da tabii ki Antalya, Kemer, Bodrum Kuşadası gibi büyük turistik bölgeleri herkes biliyor. Ama Almanya'da Çanakkale'yi sorsanız herkes daha bilmiyordur. Kekova'yı örnek olarak. Yurt dışında tanınmayan hala birçok güzellikler var. Bunların fotoğraflarını, videolarını sosyal medyada canlı yayınlarla paylaşıyoruz" diye konuştu.

Şu ana kadar kürek çekerek 1200 mil yol kat eden Onur Erdoğan ve İrfan Emek'in varış noktası İstanbul olacak ve toplamda 1500 mile ulaşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title