Haberler

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni Erdoğan Açacak

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Kabatepe Mevkii'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 80 milyon lira harcanarak inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 7 Haziran...

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Kabatepe Mevkii'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 80 milyon lira harcanarak inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 7 Haziran Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran Perşembe günü Çanakkale'ye gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Bayramiç, Ezine ve Kumkale Ovaları Sulama Tesislerinin açılışını yapacağı duyuruldu.

Açıklamada, "Bir milletin canıyla, kanıyla ve bütün değerleriyle var olma mücadelesi verdiği Gelibolu Yarımadası'na ve aziz şehitlerimizin hatırasına olan minnet borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek ve ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Harbi'ni gelecek nesillere ve dünyaya, en etkili ve doğru şekilde anlatabilmek için büyük bir gayret sarf etmektedir" denildi.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde, dünyada benzeri olmayan hologram ile filmin aynı anda kullanılması tekniği ile Çanakkale Muharebeleri 11 farklı mekanda anlatılacak, 8 dilde seslendirme yapılacak ve muharebe anı ziyaretçilere adeta yeniden yaşatılacak. Tesis edilen 11 salonda, Nusret Mayın Gemisi'nin mayın döşeme işlemi, Seyit Onbaşı'nın tarihe geçen kahramanlığı, 263 rakımlı tepede Mustafa Kemal'in tarihi emri vermesi, kara ve hava muharebeleriyle diğer yaşananlar da canlandırma tekniği ile ziyaretçilere aktarılacak. Yaklaşık 80 milyon liraya mal edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 7 Haziran'daki resmi açılışının ardından 9 Haziran 2012 tarihinden itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak.

164 BİN 370 DEKAR ARAZİ SULAMAYA AÇILIYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Bayramiç, Ezine ve Kumkale Ovaları Sulama Tesisleri ile toplam 164 bin 370 dekar arazinin sulamaya açılacağı da belirtildi. Çanakkale ili, Bayramiç ve Ezine ilçeleri ile 23 adet köye ait arazilerin yer aldığı Bayramiç Ezine ovalarında 100 bin 530 dekar, Kumkale ovasında 63 bin 840 dekar olmak üzere toplam 164 bin 370 dekarlık arazinin sulanması sağlanacak. 337.240.000 liraya mal olan bu tesislerin hizmete alınmasının ardından yıllık 47 milyon lira gelir artışı sağlanacak. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

title