Haberler

Çanakkale Deniz Aşıkları Projesi Gökçeada ve Bozcaada'ya Uzandı

TURMEPA tarafından MITSUI & CO., Ltd. Çevre Fonu hibesi ve İÇDAŞ A.Ş. desteğiyle geçtiğimiz Ocak ayında hayata geçirilen ' Çanakkale Deniz Aşıkları- Çanakkale İçin Mavi Adım' Projesi, bu kez Gökçeada ve Bozcaada'da muhtarlar, akademisyenler, turizmciler ve yerel halk ile buluştu.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA'nın Ocak 2016'da başlattığı, Çanakkale'de Türk Boğazlar Sistemi'nin önemini anlatan ve Çanakkale Boğazı içerisindeki biyolojik çeşitliliğin korunması için yetişkinler ve üniversite öğrencileriyle bilinçlendirme çalışmalarını kapsayan 'Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım' projesi devam ediyor. İlk etapta muhtarların desteğiyle yerel halka ulaşmayı amaçlayan TURMEPA, daha önce Gelibolu, Lapseki ve Eceabat muhtarları ile Lapseki Su Ürünleri Kooperatifi Birliği ve Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifler Birliği üyeleriyle buluşmuş ve proje detaylarını anlatmıştı. TURMEPA bu kez Gökçeada ve Bozcaada'da muhtarlar, akademisyenler, turizmciler ve yerel halk ile buluştu.

26 - 30 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'yi ziyaret eden TURMEPA ekibi, 28 Eylül'de Gökçeada Halk Kütüphanesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı Temel Dağlı'nın katılımıyla Gökçeada muhtarları, akademisyenleri ve çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan gruba proje hakkında bilgiler verdi. Çanakkale ve Gökçeada'nın çevresel sorunlarını aktardı. 30 Eylül'de ise Bozcaada'yı ziyaret eden TURMEPA, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi'nde turizmci, öğrenci, öğretmen, işletmeci ve yerel halktan oluşan katılımcılara projeyi anlattı. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz'ın da yer aldığı eğitim yoğun ilgi gördü. Toplantıda ayrıca 15 Ekim'de düzenlenecek Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği'nin (ICC) Bozcaada'da da yapılması planlandı. Türkiye koordinatörlüğünü 2002 yılından bu yana TURMEPA'nın üstlendiği ve her yıl yoğun gönüllü katılımıyla 105 ülkede eşzamanlı yapılan Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası (ICC) bu yıl Çanakkale kıyılarına uzanıyor. Etkinlik, Çanakkale Deniz Aşıkları Projesi kapsamında 15 Ekim'de Kepez Kordon, Bozcaada ve Çardak'ta gerçekleşecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Gökçeada Bozcaada Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title