Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Okulu sezonu kapattı

İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Okulu, sezonu kapattı.

Karabiga Yelken Okulu Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe, İÇDAŞ firması yöneticilerinin yanı sıra Biga Kaymakamı Fatih Genel, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir ile sporcu, eğitmen ve aileler katıldı.

Etkinlikte yelken ve yüzme milli takımlarına seçilen sporcular ile eğitmenlerine ödülleri dağıtıldı.

Kaymakam Fatih Genel, "olimpiyatlara şampiyon çıkaramıyoruz demek yerine onlara destek olmalıyız" diyerek, şöyle konuştu:

"Sporcuya sahip çıkarsak olur. Öncelikle sporcuların eğitmenlerini tebrik ediyorum. Çanakkale şampiyonlar çıkarıyor. Cenk Devrim Ulusoy'u dünya tanıyor ama Çanakkale tanımıyor. Üç yıldan beri Biga'dayım. İÇDAŞ'a hangi teklifi götürdüysek ilgilendiler."

İÇDAŞ Spor kulübü Başkanı Fuat Erkan Tekin sporcularının Çanakkale'nin gururu olduğunu kaydetti.

- Ezine'de yeni eğitim öğretim yılı başladı

Ezine'de öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Hakan Karaöz, Atatürk Parkı'ndaki anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Karaöz, yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

- Eceabat'ta yeni eğitim öğretim yılı etkinlikleri

Eceabat'ta, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamı dolayısıyla, Köprülü Hamdibey İlkokulu'nda tören düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna, ilçede ana sınıflarına 150, ilkokula 110, ortaokula 98, yeni hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ne ise 41 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Törene katılan Kaymakam Nurettin Dayan okula yeni başlayan öğrencileri ziyeret ederek başarı diledi.

Çanakkale'de ilk ders zili çaldı

Çanakkale'de yeni eğitim öğretim yılında 76 bin 857 öğrenci ders başı yaptı.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim öğretim yılında 6 bin 189 öğrenci okul öncesi, 22 bin 701 öğrenci ilkokul, 22 bin 411 öğrenci ortaokul, 25 bin 556 öğrenci ise liselerde eğitim görecek.

Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan'ın yeni eğitim öğretim yılı mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

İnsanların birbirleriyle, toplumla ilişkilerini sağlayan ve düzenleyen eğitimin önemli olduğuna işaret eden Gökhan, mesajında şunları kaydetti:

"Eğitimle yükseltilmiş bilgi toplumu, barış, refah ve demokratik toplum olmayı sağlayacak, eğitim ve öğretimle yarınlarımız güvenli olacaktır. Bu anlamda, özveri ve emeğiyle önemli çalışmalar sunan siz değerli eğitimcilerimizin ve yeni bir yıla hazırlanan öğrencilerimizin 2013-2014 eğitim öğretim dönemini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi yenileniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) Anafartalar Yerleşkesi'nde yenileme çalışmaları başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ilk etapta 7 katlı ofisler ve kütüphane binasının bitirilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

İlk yeni bina çalışmasına başlandığını dile getiren Hisar, şöyle konuştu:

"Hafriyat işlemleri yaklaşık15 gün sürecek. Binanın zemin iyileştirme çalışmalarıyla temel işlemleri gerçekleştirildikten sonra katların yapımına geçilecek. Öğretim elemanlarının ofisleri, toplantı salonları ve Eğitim Fakültesi Kütüphanesi'ni bünyesinde barındıracak olan bina toplamda 7 katlı olacak. İnşaatın 1 yıl içinde bitirilmesini öngörüyoruz."

Hisar, yapılacak binayla yerleşkede büyük bir rahatlama yaşanacağını belirterek, söz konusu binanın dışında 1500 kişilik kongre merkezi ile mevcut spor salonunun yerine 1500 kişilik yeni bir spor salonunun yapılacağını kaydetti.

Biga'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

Biga'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Törenler kapsamında, Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstilal Marşı okundu.

Kaymakam Fatih Genel, Yeniceköy Okulu'nda devam eden törende yaptığı konuşmada, ilçede 13 bin 492 öğrenci ve 805 öğretmenle yeni eğitim ve öğretim yılının başladığını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Özkan ise okulların bakım ve onarımını tamamladıklarını ifade ederek, "Okullarımız pırıl pırıl bir hale getirildi.Şu anda tüm okullarımız eğitim öğretime hazır. Çevrelerindeki bakım ve eksikliklerini de 10 güne kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı daha  güvenli  okullarda eğitim almaları için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Çan'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

Çan'da, yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Atatürk Şehir Meydanı'ndaki ilk törende Atatürk Anıtı'nı çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Atatürk İlkokulu'nda süren törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılına sevinç ve coşkuyla başladıklarını belirterek, "Bugün yaklaşık 8 bin öğrencimiz, 583 öğretmen ve okul yöneticisiyle İlkokul 1. sınıfa 600 öğrencimizin kaydı gerçekleştirildi" dedi.

Çocuklara cesaret ve umut verilmesi gerektiğine işaret eden Özkan, "Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Bu zorlu yolculukta işin mutfağındaki yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma kolaylılar diliyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Törende öğrenciler şiirler okudu.

Endoüroloji Derneği Çanakkale bölgesel eğitim toplantısı yapıldı

Endoüroloji Derneği'nin Çanakkale bölgesel eğitim toplantısı ÇOMÜ'de yapıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nın katkısıyla gerçekleştirilen bölgesel eğitim toplantısında, toplumda oldukça sık görülen üriner sistem taş hastalığı masaya yatırılmıştır. Taş hastalıklarının nedenleri, görülme sıklığı ve tanısı konusunda son veriler tartışıldı, hastalığın tedavisinde kullanılan modern tedavi yöntemleri ve son gelişmeler katılımcılara aktarıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fatih Genel Çanakkale Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title