Haberler

Çanakkale 'De Ramazan Ayı Nedeniyle Balık Tezgahları Boş Kaldı

ÇANAKKALE Balık Hali'nde, ramazan ayı olması nedeniyle balık satışlarında düşüş yaşandı.

ÇANAKKALE Balık Hali'nde, ramazan ayı olması nedeniyle balık satışlarında düşüş yaşandı. Çanakkale'de ramazan ayının başlamasıyla birlikte balık satışlarında düşüş yaşanmaya başladı. Özellikle ramazan ayında balık halinde tezgahlarının önü boş kaldı. Vatandaşların ramazan nedeniyle yeterli ilgi göstermediği balık çeşitlerinden levrek 30 TL, somon 60 TL, mezgit 35 TL, karagöz 30 TL, yerli kalamar 70 TL, Saroz sardalye 10 TL, karides 30 TL, istavrit 25 TL, izmarit 15 TL'den fiyatla tezgahlarda yerini aldı.

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, "15 Nisan'da balık yasağı trol ve gırgırlara yasaklıydı. Onun dışında 15 Nisan-15 Mayıs arasında Çanakkale Boğazı'nda çevirme ağları ile avcılık yasaktı. Buna rağmen diğer avcılık yöntemleriyle balık üretimi ve balık avcılığında bir sorun yok. Sezonda daha da iyi olacağını düşünüyorum. Denizde bir bereket var. Şu an balıktan yana bir sıkıntı yok. Fakat insanlar yaz olması sebebiyle, bir de ramazan nedeniyle balık tüketiminden imtina ediyorlar. Bu nedenle satışlar düştü. Ramazan dahi olsa balık vücuda en sağlıklı, doğal gıda. Ben ona rağmen insanların neredeyse tek doğal gıda kaynağımız olan balığı tüketmelerini tavsiye ediyorum. Tahmin ediyorum bayram sonrası yine balığa yönelinecek diye düşünüyorum" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title