Haberler

'Çanakkale De Muhteşem Buluşma'

Türkiye'nin ilk dizi yönetmeni Hüsamettin Ünlüoğlu ve Türkiye'nin ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'i oynayan oyuncu Elif Tayhan ile Çanakkale İl emniyet müdürü Ali Ekber Bektaş bir araya geldi.

Yönetmen Ünlüoğlu çeşitli eleştiriler alan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine göndermeler de yaptı.

Bayram sebebi ile Çanakkale de bulunan oyuncu Elif Tayhan ile usta yönetmen Hüsamettin Ustaoğlu bir araya geldi. TRT den eylül ayı içerisin de yayınlanacak olan NİSVAB tarihe adını yazdırmış kadın kahramanların başrol oyuncuların dan Elif Tayhan ve projenin de yönetmeni olan Hüsamettin Ustaoğlunu İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile bir araya geldi.

Türkiye'nin ilk dizi yönetmeni Hüsamettin Ünlüoğlu, çeşitli eleştiriler de alan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine gönderme yaptı. Ünlüoğlu, dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın, harem ve iki kadın arasında kalmaktan başka bir şey yapmazmış gibi canlandırıldığını iddia etti.

TRT 1 ekranlarında eylül ayı içinde gösterime girecek olan 'Nisvan' (Tarihe adını yazdıran kadınlar) belgeselinin yönetmeni Ünlüoğlu, projede Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü merhum Feriha Sanerk'i oynayan Oyuncu Elif Tayhan ile Türk Sineması üzerine sohbet etti. Türkiye'nin ilk dizisi olan 'Kaynanalar'ın yönetmeni Ünlüoğlu, Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş'ın da dinlediği sohbetine, hayatında ilk kez kamera önünde konuştuğunu belirterek, "Halimden de anlaşıldığı üzere son derece heyecanlıyım. 45 yıldır hep kamera ardında kaldım. Türk Sineması'nda karışık bir ilerleme var. Planlı bir ilerleme yok. Duayen kişiler, bir komisyon, Türk sinemasını tartışmalı. Sinemayla ilgili çok dernek var. Bu Türk sineması için bölünmüşlüğün göstergesidir. Güçler birleştirilemiyor. Halbuki, bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı karşısında tek, güçlü bir derneğe sahip olmamız gerekiyor. Film setlerinde ihtisaslaşmış kişiler olmalı" dedi.

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine gönderme yapan Ünlüoğlu, dizide Kanuni Sultan Süleyman'ın, harem ve iki kadın arasında kalmaktan başka bir şey yapmazmış gibi canlandırıldığını iddia etti. Ünlüoğlu, "Muhteşem Yüzyıl iyi bir çalışma. Eksik ve hataların olması doğal. Ancak, benim araştırdığım kadarıyla gerçek Kanuni Sultan Süleyman ile bu dizideki Kanuni Sultan Süleyman farklı. Kanuni'nin, zamanını bu kadar haremde geçirip geçirmediğini, o diziyi seyrettikten sonra düşünüyorum. Acaba başka bir işe nasıl zaman ayırıyor?" diye konuştu.

TRT 1 ekranlarında eylül ayı içinde gösterime girecek olan 'Nisvan' belgeseliyle ilgili de bilgi veren Ünlüoğlu, "Tarihe adlarını yazdıran Türk kadınlarını işledik. İlk orkestra şefi, ilk kadın emniyet müdürü, belediye başkanını, beyin cerrahını tanıtıyoruz. İlk kadın emniyet müdürü merhum Feriha Sanerk'i genç Oyuncu Elif Tayhan oynadı. Geçen yılın başında rahmetli olan o mükemmel kadın, bu belgeseli izleyemeden aramızdan ayrıldı. Belgesel hazırlığı içinde kendisini tanıdım. O yüzden de son derece mutluyum" dedi.

ÖNEMLİ PROJENİN ÖNEMLİ YÖNETMENİ

Türkiyenin ilk kadın emniyet müdürü feriha sanerki oynayan elif tayhan ise yıllarını setler de geçirmiş önemli bir yönetmen ile aynı proje de yer almanın guru verici olduğunu belirterek, ''Emniyet camiasının en önemli isimlerin den ve ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerki oynamaktan aldığım gurur gibi, çok deneyimli yönetmen Hüsamettin Ustaoğlu ile aynı seti paylaşmaktan gurur duydum.''dedi

BEKTAŞ: ''GURUR DUYDUK''

Emniyet camiası olarak bu tür önemli projelerin yapılmasın dan ve çekilmesin den dolayı gurur duyduklarını belirten Çanakkale İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, '' Elif Tayhan'ı bu önemli proje de oynadığı rolden dolayı, yönetmeni Hüsamettin Ustaoğlunu projeyi yönettiği için kutluyorum.''dedi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title