Haberler

Çanakkale'de "Muhtarlar Günü" Kutlamaları

Çanakkale'nin Gelibolu, Biga, Ayvacık, Lapseki, Bayramiç ve Çan ilçelerinde, Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gelibolu'daki törende, Gelibolu Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ergül, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Ergül, "Bizlerin yaşadığımız yerdeki halkımızın seçtiği demokrasinin mihenk taşlarıyız, bu neden gerçek demokrasinin temsilcileri olarak kısıtlı bütçe ve devlet yardımları ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz, mahalli idarelerin bir birimi olarak devlet tarafından diğer mahalli idareler birimlerine yapılan katkıların doğrudan muhtarlıklara da yapılmasını istiyoruz. Günümüz kutlu olsun." dedi.

Törenin ardından muhtarlar Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ı ziyaret etti.

Biga

Biga'da Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi. Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı İsmail Işık, Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar katıldı.

Törende konuşan Dernek Başkanı Ferah, muhtarlık müessesesinin kültümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından birisi olduğunu söyledi.

"Muhtarlık yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır" diyen Ferah şunları söyledi:

"Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı külliyesinde muhtarlarımızla bir araya gelmesi muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarımızın gününü kutlarım."

Ayvacık

Ayvacık'taki tören Atatürk Kültür Parkı'na Ayvacık Muhtarlar Derneği tarafından çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Dernek Başkanı Cahit Dermenci, muhtarların köy ve mahallelerde vatandaşların huzur ve güven içinde olması için çaba sarf ettiğini söyledi. Dermenci ayrıca son dönemlerde muhtarlara yapılan maddi ve manevi desteklerden dolayı devlet büyüklerine de teşekkür etti.

Törene, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Cura, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay ve çok sayıda muhtar katıldı.

Lapseki

Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan, tören kapsamında Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Muhtarlar burada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Turan ve beraberindeki heyet, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sağlam ve Kaymakam Tahir Şahin'i ziyaret etti.

Konuklarını Hükümet Konağı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Salonunda ağırlayan Kaymakam Şahin, muhtarların günlerini kutlayıp verdikleri hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Çan

Çan ilçesindeki törenler Atatürk Şehir Parkı'nda gerçekleştirildi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Çetin, belde ve köy muhtarları ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Tören, resmi ziyaret programıyla sona erdi.

Bayramiç

Bayramiç'te görev yapan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Muhtarlar ilk olarak Yıldırım Akbulut Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bayramiç Şube Başkanı ve Çavuşköy Muhtarı İbrahim Bingül ile beraberindeki muhtarlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Katılımcılar törenin ardından Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Gelibolu Biga Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title