Haberler

Çanakkale'de Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Başladı

Çanakkale'de Yedincisi Düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Törenle Açıydı. Fuarda En Fazla İlgiyi İse Atatürk ve Türk Bayrağı Motiflerinin Saçlarına İşlendiği Kız Öğrencilerin Gösterisi Çekti.

Çanakkale'de yedincisi düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı törenle açıydı. Fuarda en fazla ilgiyi ise Atatürk ve Türk bayrağı motiflerinin saçlarına işlendiği kız öğrencilerin gösterisi çekti.

Çanakkale'de İmam hatip lisesi bahçesinde gerçekleştirilen "7. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"na mesleki ve teknik eğitim okulları ile kurumları katıldı. Yaklaşık 30 standın bulunduğu fuarda bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Türkiye'nin meslek insanlarına ihtiyacının olduğunu belirterek, "Bu fuarda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları eserler sergilenecek. Bu fuar aynı zamanda bizlere mesleki ve teknik öğretimin toplum için ne kadar önemli olduğunu somut bir şekilde gösterecek. Milli eğitimimizin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda ülkemizin üretim ve hizmet sektörünün ihtiyaçlarına göre vasıflı insan gücü yetiştirmenin önemi de açıkça anlaşılacak. Türkiye'de işsizlik ve istihdam açığının olduğu sık sık söyleniyor. Ayrıca işverenlerimiz ve çeşitli firmalarımız da vasıflı insan gücü bulmakta zorluk çekiyorlar. Bu olumsuz durumun ortadan kalkması sağlıklı politikaların uygulanması ile gerçekleşebilir. Türkiye olarak meslek insanlarına ihtiyacımız var. Mesleksiz bir insanın iş bulması ve topluma yararlı bir insan olması çok zordur" dedi.

Vali Kırlı'nın dışında İl Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu da birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından ise Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi ve Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen saç modeli gösterisi düzenlendi. Gösteride en fazla ilgiyi ise Atatürk profilini saçlarına işleyen Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi'nden Aylin Dalyan ile Türk Bayrağı motifini yine saçına işleyen Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Selin Şener çekti. Bu iki öğrenci uzun süre törene katılanlar tarafından alkışlandılar.

Ekinlik proje tabanlı beceri yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, ve ardından folklor gösterisinden sonra fuarın açılıp gezilmesi ile sona erdi. Fuar 3 gün boyunca açık kalacak.

(AÖ-MŞ)

16.05.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title