Haberler

Çanakkale'de Mercan Dede Konseri

Mercan Dede Müzik Grubu, "44. Uluslararası Troia Festivali" Çerçevesinde Çanakkale'de Sahne Aldı.

Mercan Dede müzik grubu, "44. Uluslararası Troia Festivali" çerçevesinde Çanakkale'de sahne aldı.

Çimenlik kalesinde gerçekleştirilen Mercan Dede Ensemble "Mevlana performansı" gösterisi, izleyenlere tarihi ve mistik yapı içinde unutulmaz bir gece yaşattı. Çimenlik kalesinde çimlerin üzerini dolduran halk kimi zaman sufi müziğinin ezgileriyle, kimi zaman da hareketli ritimlerle coştu. Dansçı Tanya ve Mira sufi müzikle dans etti. Mercan Dede grubu, Çanakkale'de yaşanan savaşlar nedeniyle barışın en iyi ifade edildiği yerin burası olduğunu belirterek, "Dünyada savaşlar son bulsun" dedi.

Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan, Mercan Dede grubuna teşekkür ederek, "Bu topraklarda Yunus Emre'si ile Mevlana'sı ile yüzyıllar önce dostluk, hoşgörü ve sevgi mesajlarını verirken, bugün demokrasi ve uygarlık için örnek gösterilen batıda karanlık çağlar yaşanıyordu. Bu topraklar Yunus Emre'si ile Mevlana'sıyla demokrasinin beşiğidir. Uygarlık bu topraklarda yeşermiştir. Dostluk, barış, hoşgörü bu topraklarda hayat bulmuştur. Dün olduğu gibi bugün de bu topraklar barışın teminatıdır" dedi.

(AÖ-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title