Haberler

Çanakkale'de Karne Heyecanı

Çanakkale'nin Bayramiç, Biga ve Gelibolu ilçelerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Çanakkale'nin Bayramiç, Biga ve Gelibolu ilçelerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Bayramiç'te ilk, orta ve lisede öğrenim gören toplam 3 bin 675 öğrenci, düzenlenen törenlerin ardından karnelerini aldı.

Protokol üyelerinin katıldığı tören, Milli Hakimiyet İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Törene Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaymakam Kendüzler ve beraberindekiler, okulun 4-A sınıfı öğrencilerine karnelerini verip, 3 öğrencinin defterlerine hatıra olarak başarı dileklerini yazdı.

Sınıfta öğrencilere seslenen Kaymakam Ramazan Kendüzler, "Uzun bir eğitim öğretim maratonunu tamamladık. Eğitim-öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlanmasından dolayı başta öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Tatil yaparken derslerini tekrarlamayı da unutmasınlar." diye konuştu.

Biga

Biga'da 14 bin 316 öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla tatile girdi.

TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu'nda karne dağıtım töreni gerçekleşti.

Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, okul müdürü Mehmet Topal, öğretmenler ve veliler katıldı.

Okul müdürü Topal, törende yaptığı konuşmada, "Her insanın birer değer olduğu bilincinde yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireylerin gizli kalan yetenekleri toplum için ziyan ve israftır. Esas olan bireyin kabiliyetine yön verip üretkenliğini arttırmaktır. Bu inançla eğer hayatınıza bir pencere açıp temelinize bir kaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize." diye konuştu.

İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Daha sonra protokol tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise, öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet hediye etti. Belediye meydanında gerçekleştirilen törene Belediye Meclis Üyeleri ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ziya Özkan katıldı.

Öğrencileri farklı şekilde ödüllendirdiklerini anlatan Başkan Işık, hazırlanan 100 bisikleti öğrencilere teslim etti.

Gelibolu

Gelibolu'daki okullarda eğitim gören 6 bin 200 öğrenci, düzenlenen törenle karnelerini alıp yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

İlçedeki okullarda düzenlenen törenlerde okul birincileri plaketlerle, iftar alanlarda belgelerle ödüllendirildi.

Öğrencilerin karne sevinçlerine velilerde katıldı.

Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, bir eğitim ve öğretimde bir yılının daha geride kaldığını belirterek, "Okullarından mezun olan ve bir üst sınıflara geçen öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sadece bir yılı geride bırakıyorsunuz. Daha önünüzde olan eğitim yıllarında da çok çalışarak başarılarınızı devam ettirerek, geleceğe hazırlanacaksınız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Bayramiç Biga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title