Haberler

Çanakkale'de Depreme Dayanıklı Olmayan Okul Binaları

Bülent Ersöz - Çanakkale ile ilçelerinde bulunan 5 ilköğretim okulu öğrencileri, binaların depreme dayanıklı olmaması dolayısıyla başka okullarda eğitime devam edecek.

Bülent Ersöz - Çanakkale ile ilçelerinde bulunan 5 ilköğretim okulu öğrencileri, binaların depreme dayanıklı olmaması dolayısıyla başka okullarda eğitime devam edecek. Okullardan 2'si yıkılıp yeniden yapılacak, diğerleriyle ilgili karar ise yapılacak detaylı testlerin sonucunda netleşecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, yapılan araştırmalar neticesinde il merkezinde bulunan Merkez ve Mustafa Kemal ile Eceabat'taki Türközü, Biga'daki Tevfik Emin Başarır ve Bayramiç'teki Vali Ekrem Özsoy ilköğretim okullarının depreme karşı dayanıklılığının yetersiz olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Okullardaki eğitimin geçici süre başka binalarda sürdürülmesine karar verdiklerini dile getiren Bardakçı, "Güçlendirme daha pahalıya mal olacağı için Merkez İlköğretim Okulu ile Eceabat'taki Türközü İlköğretim Okulu yıkılıp yeniden yapılacak. Diğer okullarla ilgili detaylı testler yapılıyor. Buradan çıkan neticelere göre yıkılmalarına ya da güçlendirilme yapılmasına karar verilecek" diye konuştu.

-Türközü İlköğretim Okulu'ndaki eşyalar taşınıyor-

Eceabat'taki Türközü İlköğretim Okulu öğrencilerinin, eğitimlerine 12 Aralık'tan itibaren aynı ilçedeki Köprülü Hamdibey İlköğretim Okulunda devam edecekleri öğrenildi. Okulda ikili öğretim yapılacağı belirtildi.

Bu arada, okulun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmesi dolayısıyla, sıralar ve eşyalar boşaltılmaya başlandı.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda dayanıklılık testi yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Valilik makamımız ile görüşmelerimizin ardından talimatları doğrultusunda 12 Aralık Pazartesi gününden itibaren Türközü İlköğretim Okulu öğrencileri eğitimlerine Köprülü Hamdibey İlköğretim Okulunda devam edecekler. Bu tedbir, çocukların can güvenliği açısından alındı. Yeni yapılması düşünülen okulun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yetişmesini ümit ediyoruz.

Öğrencilerimiz belirli bir süre ikili eğitime devam edecekler. Uyum sağlamaları açısından tedbirlerimizi alıyoruz. Aynı zamanda bir veli olarak çocuklarımızın can güvenliği için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye bir deprem bölgesi, okullarımız için biraz daha hassas davranıyoruz. Telaşlanacak herhangi bir durum yok. Sayın Valimizin öğrenciler konusundaki hassasiyetleri, düşünceleri noktasındaki bir tedbirdir. İnşallah yeni yapılacak okul ile çocuklarımızın eğitim kaliteleri artacak."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title