Haberler

Çanakkale'de Çıkan Ev Yangını

Bayramiç ilçesinde 3 Şubat'ta çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen çifti, Kaymakam Ramazan Kendüzler, AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ve Muhtar Arif Şimşek ziyaret etti.

Bayramiç ilçesinde 3 Şubat'ta çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen çifti, Kaymakam Ramazan Kendüzler, AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ve Muhtar Arif Şimşek ziyaret etti.

Çavuşlu köyünde evi

tamamen yanan Halil (67) ve Fatma Uyanık'ı (67) ziyaret eden Kendüzler, burada yaptığı konuşmada, yangından sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden ev talebinde bulunduklarını söyledi.

Evi yanan Halil Uyanık'ın yüzde 85 engelli olduğunu anlatan Kendüzler, "Bir bacağında protez takılıydı. Protezi daha önce kırıldığından vatandaşımıza ayrıca bir protez bacak tahsis edeceğiz. Bu mağduriyetini de ayrıca gidereceğiz." dedi.

Yılmaz da devletin yardıma muhtaç her vatandaşa, sıcak ve adil yaklaşımla yardımcı olduğunu dile getirerek, "Aileye gereken tüm yardımlar sağlandı. Basında yer alan 'imece usulü yardım' gibi haberler, gerçeği yansıtmıyor." ifadesini kullandı.

Muhtar Şimşek, ailenin ilk günden bu yana açıkta ve zor şartlarda kalmadığının altını çizerek, "Aileye eşyalı bir ev tahsis ettik. Hiçbir sıkıntıları yok. Yangının ardından Bayramiç Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı gereken yardımı sağladı. Basında çıkan söylentiler asılsız." değerlendirmesinde bulundu.

Yardım eden tüm kurumlara teşekkür eden Halil Uyanık da "Bize hemen ev tahsisi

yapıldı. Kesinlikle

kira ödemiyoruz. Zaten devlet tarafından bize ev yapılacak." dedi.

Fatma Uyanık ise eşinin protez bacağı

ve kendi takma dişleri dahil hiçbir eşyalarını kurtaramadıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın varlığı sayesinde hiç kimsenin bu

ülkede mağdur olacağına inanmıyorum. Basında bazı haberler

çıkmış. Bizim için 'Her akşam farklı bir komşuda kalıyor,

imece usulü konaklıyorlar' denilmiş. Yangından hemen sonra bize ev tahsis edildi. Evsiz kalmadık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan KENDÜZLER Levent Yılmaz Arif Şimşek Bayramiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title