Haberler

Çanakkale'de Çam Ağaçlarının Kuruma Nedenleri Araştırılıyor

Çanakkale’nin Çan İlçesinde çam ağaçlarının kuruma nedenleri araştırılıyor.

Çanakkale'nin Çan İlçesinde çam ağaçlarının kuruma nedenleri araştırılıyor.

Marmara Bölgesindeki çam ağaçlarında görülen kurumalarla ilgili Orman Genel Müdürlüğünce Uzmanlar ve S.D.Ü Orman Fakültesinden görevli hocalardan oluşan komisyon Çanakkale, Çan ve Marmara Bölgesindeki çam ağaçlarında inceleme yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, " Marmara Bölgesinin de görülen kurumalar, Çanakkale İlinde ve Çan İlçesinde ormanlarındaki deniz seviyesinin 450-500 metre altındaki çam ormanlarında münferit veya gruplar halinde görülmektedir. İlk kurumaların görüldüğü geçen yıl sonbahardan itibaren Orman Bölge Müdürlüğümüz konuyu önemseyerek OGM ce komisyon kurulup inceleme başlattı. Çan ormanlarındaki kuruma görülen yerler; S.D.Ü. Orman Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Avcı, Doç. Dr. Yasin Karatepe, OGM Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Akın Emin, Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy, OZM Şube Müdürü Erdal Güngör, Orman İşletme Şefi Eray Maden, Orman Muhafaza Memurları ve Orman Köylüleri ile gezildi. Kuruma olan yerde toprak profili kazarak numuneler alındı. Kurumuş ağaçlar kesilerek incelendi ve numuneler alındı. Hocalarımız Çanakkale İlindeki incelemelerini tamamlayıp, Marmara Bölgesindeki diğer illeri gezdikten sonra Raporlarını yapacaklarını söylediler. Kurumuş ağaçları ivedi olarak keserek ormanın içinden çıkarıyoruz. Konu kurumumuzun takibindedir. Çan Halkımızın ve Köylülerimizin göstermiş oldukları duyarlılık ve verdikleri bilgiler için teşekkür ederim" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title