Haberler

Çanakkale'de Belediye Şantiyesinde Ölümlü Kazaya Tepki

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, iki gün önce bir işçinin yaşamını yitirdiği diğerinin de yaralandığı Çanakkale Belediyesi yeni hizmet binası inşaat sahası girişinde basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, iki gün önce bir işçinin yaşamını yitirdiği diğerinin de yaralandığı Çanakkale Belediyesi yeni hizmet binası inşaat sahası girişinde basın açıklaması yaptı. Can, yaşanan kazanın ardından 'kader' açıklamasında bulunan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a tepki gösterdi.

Çanakkale Belediyesi'nin İsmet Paşa Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerindeki yeni hizmet binası inşaat alanında, geçen 23 Ocak'ta saat 19.00 sıralarında devrilen vincin altında kalan işçilerden Mehmet Yıldız (41) yaşamını yitirdi, Zülküf Turan (34) ise yaralandı. Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Turan, tedaviye alındı. Yaşanan iş kazasıyla ilgili soruşturma sürerken AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, AK Parti Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan ve partililerle birlikte konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Çanakkale Belediyesi yeni hizmet binası inşaat alanında basın açıklamasında konuşan AK Parti İl Başkanı Erdener Can, olayın ardından "Kader" açıklamasında bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a tepki gösterip, sorumluluktan kaçmaması çağrısında bulundu.

'İNŞAAT FAALİYETLERİNİN DURDURULMASI İSTEDİLER'

Kazanın yaşandığı inşaat alanının önünde İDA Dayanışma Derneği Çanakkale Şubesi üyesi bir grup da yakalarına devrilen vincin altında kalarak yaşamını yitiren Mehmet Yıldız'ın ismi ile kırmızı karanfil bulunan kokart takıp, ellerinde pankartlarla, tepkilerini dile getirdi. Dernek adına konuşan Neslihan Ülkü Baş, bu acı olayın nedeni ortaya çıkarılıp, gerekli önlem alınana kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.

'İNCELEMELER BAŞLATILDI'

Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Handan Özyayla, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şöyle dedi:

"İnsanın yaşamı tabii ki çok değerli. Buna yönelik bizim yüklenici firmamızın, gerekse alt firmanın bu konuda gerek iş kazası, gerek iş güvenliği açısından gerekli incelemeler tabii ki başlatılmıştır. Hem emniyet, hem de savcılık nezdinde dosyası vardır. Bu konuda herkesin vicdanını rahat ettirecek bütün açıklamaları sizlerle paylaşacağız."

Grup, açıklamanın ardından sesizce dağıldı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Caddesi Mehmet Yıldız AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title