Haberler

Çanakkale'de Başkan- Müdür Tartışması

Çanakkale'de Tarihi Necip Paşa Konağı'nın Restorasyonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ile Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ı Karşı Karşıya Getirdi.

ÇANAKKALE Kordon boyunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sanat galerisi olarak hizmet veren tarihi Necip Paşa Konağı'nın restorasyonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ile Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ı karşı karşıya getirdi. Haznedar, kendisini birilerinin sözcüsü olmakla suçlayan Başkan Ülgür Gökhan'a, "Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çanakkale'deki sözcüsüyüm. Ergenekon'un sözcüsü, üyesi mi olayım?" diyerek yanıt verdi.

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasında bir yıldır yerel konularda yaşanan söz düellosu en son Necip Paşa Konağı'nın restorasyonu konusunda yaşandı.

ÖDENEK BİTTİ, RESTORASYON BİTMEDİ

Kordon boyunda bulunan, mülkiyeti Çanakkale Belediyesi'ne ait eski Necip Paşa Konağı ve bugün alt katı sanat galerisi, üst katı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kullanılan tarihi binanın restorasyonu ödenek yetersizliğinden yarım kaldı. Geçen yıl haziran ayında başlatılan restorasyon çalışması için gönderilen 500 bin lira ödenek bitti, ancak restorasyon bir türlü bitmedi. Bu durum, mülkiyet sahibi Çanakkale Belediyesi'nin Başkanı Ülgür Gökhan tarafından eleştirildi. Başkan Gökhan'ın yerel gazetelere de yansıyan suçlayıcı açıklamaları üzerine Kültür ve Turizm Müdürü Haznedar bir basın toplantısı düzenledi.

'ERGENEKON'UN SÖZCÜSÜ MÜ OLAYIM'

Başkan Gökhan'ın açıklaması olarak yerel gazetelerde, 'Öğren de gel', 'İnsanda utanma duygusu olur', 'Birilerinin sözcüsü' gibi başlıklarla yayınlanan haberlere yanıt veren Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çanakkale'deki sözcüsü benim. Sevseler de sevmeseler de Kültür ve Turizm Müdürü benim. Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çanakkale'deki sözcüsüyüm. Ergenekon'un sözcüsü, üyesi mi olayım?"

Haznedar, tarihi binanın restorasyonu için yaklaşık 500 bin lira harcandığını, tamamlanması için 500 bin lira daha ek ödeneğe ihtiyaç olduğunu, Bakanlığın bu ödeneği göndereceğini ve restorasyonun tamamlanacağını kaydederek, "Ancak Başkan Gökhan, binayı geri almak istiyorsa buyursun alsın. Belediye olarak burayı yapmak istiyorsa bundan da memnun oluruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title