Haberler

Çanakkale'de 2006-2007 Yılı Vergi İhracat ve Tescil Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayıt Dışı Sistemle Dünya ile Rekabet Etmenin Mümkün Olmadığını Belirterek, "İşleri Büyütmek İçin Bu Kayıt Dışının Ortadan Kaldırılması Şart" Dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, kayıt dışı sistemle dünya ile rekabet etmenin mümkün olmadığını belirterek, "İşleri büyütmek için bu kayıt dışının ortadan kaldırılması şart" dedi.

Çanakkale'de Defterdarlığının önderliğinde Çanakkale, Biga ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odaları ile borsalarının katılımıyla Kolin Otel'de gerçekleştirilen "2006-2007 yılı Vergi İhracat ve Tescil Töreni'nde bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünya ile rekabet edebilmek için kayıt dışı ekonominin en kısa sürede ortadan kalkması gerektiğini belirterek, "2000'li yıllarda dünya ticaretinden aldığımız pay binde 4 civarındaydı. Dünya nüfusunun yüzde birinin Türkiye'de olmasına karşın dünya ticaretinden binde 4 pay alıyorduk. Fakat 2007 sonu itibarıyla dünya nüfusunun yüzde biri Türkiye'de yaşıyor ve dünya ticaretinin de yüzde birini biz yapıyoruz. Bu çok önemli bir gelişme. Ancak şu anki durumda mevcut halimizle bunu sürdürebilmemiz çok zor. Bunu sürdürebilmemiz için kesinlikle bu işten galip çıkmak istiyorsak işimizi büyütmek zorundayız. Kural bu. Bunun içinde çok üretip, çok alan, çok satan olmamız lazım. Bunu yapamıyorsak kaybetmeyle mahkumuz. Bunu da yapabilmek için en önemli husus kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırmak lazım. Bu kayıt dışılıkla bizim önümüzdeki dönemde dünya ile rekabet edebilmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasında güç birliğinin önemine de değinerek, birçok firmanın günümüzde yabancı şirketlerle birleştiğini, bununda büyük faydalar sağladığını söyledi.

Türkiye'nin tek bayan Defterdarı olan Sacide Şakar ise, defterdarlık gelir gider dengesi konusunda büyük aşamalar kaydettiklerini belirterek, "Bütçe gelirinin bütçe giderini karşılama oranına baktığımızda 2003 yılında yüzde 57 olan bu oran 2007 yılı sonunda yüzde 85'e ulaştı. Mayıs 2008 sonunda ise bu oran tahakkuk artışı olarak 2006 yılında 63. sırada yer alırken, bu oran 2007 yılında 16. sıraya ulaştı. Tahsilat artışı yönüyle de 2007 yılında 67. sırada yer alırken 2007 yılında 59 sıra atlayarak 8.

sıraya yükseldi" şeklinde konuştu.

Öte yandan törende CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük'ün hükümeti eleştiren sözlerine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in verdiği karşılıkla salonda gerginlik yaşandı. Hisarcıklıoğlu, demokrasinin burada çok iyi sergilendiğini belirterek, "İşte demokrasi bu. Bu kürsüde iktidarıyla muhalefeti ile herkes istediğin gibi görüşlerini söyleyebiliyor. Buna sahip çıkmamız lazım" dedi. Anlattığı bir fıkrayla de ortamı yumuşatan Hisarcıklıoğlu vergi ödülü almaya hak kazananları kutladı.

Törende ayrıca Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Müjdat Kuşku ve Mehmet Daniş, CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Kale Grubu Murahhas Azası İbrahim Bodur ile Vali Orhan Kırlı da birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra ise 2006-2007 yılı vergi rekortmenlerine törenle ödülleri verildi.

(AÖ-OMR-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title