Haberler

Çanakkale'de 19 Mayıs Kutlandı

Çanakkale'de 19 Mayıs kutlandı ÇANAKKALE'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Çanakkale'de 19 Mayıs kutlandı

ÇANAKKALE'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'ndaki tören sonunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından alternatif çelenk bırakıldı.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyanık, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun konuşması ve halk oyunu ekibinin gösterileri ile tören sona erdi.

ALTERNATİF ÇELENK BIRAKTILAR

Töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'na gelen CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve partililer Atatürk Anıtı'na alternatif çelenk bıraktı. Çelenk sunma töreninin ardından CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, "Değerli özgürlük ve bağımsızlık sevdalıları! Bugün Kurtuluş Savaşı destanımızın giriş bölümünün yazıldığı gündür. Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'a bağımsızlık için çıktığı ve Atatürk olduğu gündür. Böyle bir günde CHP içinde olan her yaştaki gençlerin heyecanını anlıyorum. Bu heyecan 1919'da bizleri bağımsızlık ve özgürlüğe kavuşturdu. Bu heyecan bugün bizi demokrasi ve özgürlükler konusunda daha ileriye taşıyacaktır" dedi.

MHP'DEN PROTOKOL TEPKİSİ

CHP'nin ardından bu defa MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, MHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar ve partililer, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk sunma töreni sonrası bir açıklama yapan MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene bürokratların katılmamasına teki gösterip, "19 Mayıs'lar hiçbir şekilde yakışan şekilde kutlanmamaya başladı. Bunu üzüntüyle izliyoruz. İnşallah gelecekte 19 Mayıs'lar gerektiği gibi kutlanacak. 19 Mayıs demek memleketin kurtuluş günü demektir. Görüyoruz ki 19 Mayıs Çanakkale'de layıkıyla temsil edilmiyor. Protokoller uyulmuyor. 19 Mayıs'ın anlamı her geçen yıl biraz daha yavaş yavaş gözden kaçırılmak isteniyor. MHP 19 Mayıs'a ve dini bayramlara sahip çıkacaktır. Özellikle 19 Mayıs demek Türk milletinin kurtuluşu demektir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title