Haberler

Çanakkale: Çomü Rektöründen Basın Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, Şubat Ayı İçerisinde Yapılacak Rektörlük Seçimleri Öncesi Kırgınlık ve Küskünlüklerin Olmamasını İsteyerek, "Daha Şimdiden Rektörlük İçin Adaylıkların Açıklanması Üniversiteye Zarar Verir. Bu Tür Ortaya Çıkıp Ahkam Kesenler Olacaktır. Bunlara Pek Meydan Vermeyeceğiz" Dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, Şubat ayı içerisinde yapılacak Rektörlük seçimleri öncesi kırgınlık ve küskünlüklerin olmamasını isteyerek, "Daha şimdiden rektörlük için adaylıkların açıklanması üniversiteye zarar verir. Bu tür ortaya çıkıp ahkam kesenler olacaktır. Bunlara pek meydan vermeyeceğiz" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi'nden yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenleyen Rektör Ramazan Aydın, 2006 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üniversite olarak her geçen gün emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirten Rektör Ramazan Aydın , Terzioğlu Kampüsü ve Anafartalar Kampüsünde yapılan yenilikler hakkında bilgi verdi. 2006 yılında Terzioğlu Kampüsünde "Bilgi Merkezi" adını verdikleri modern kütüphaneyi hizmete açtıkları belirten Rektör Aydın burada 60 bin kitap ile 30 bin tam metin elektronik kitabın bulunduğunu söyledi. Terzioğlu Kampüsü içerisinde, Terzioğlu parkının açılışını yaptıklarını da belirten Rektör Aydın, kampüs içerisinde eski su deposunun bulunduğu bölüme bin 500 kişilik tam amfi yaptıklarını belirterek, "Bunun dışında Su Ürünleri Fakültesinin girişine okulun simgesi haline gelecek 6 metre boyunda kılıç balığı heykeli yaptırıyoruz. Her fakültenin önüne okulları simgeleyen bu tür sanatsal heykellerin konulmasından yanayız. Ayrıca Terzioğlu Kampüsünde Troia Kültür Merkezi'nin ismini de aldığımız karar gereği "Korfman Kültür Merkezi" olarak değiştireceğiz. Troia kazılarına büyük emek vermiş bu bilim adamımızın anısını burada yaşatmak istiyoruz" dedi.

Rektör Ramazan Aydın, üniversite olarak Gökçeada ve Bozcaada'ya ayı bir önem verdiklerini de belirterek, "Adalarımız ile ilgili kültür ve tarih envanterlerinin çıkarılması için çalışma başlattık. Bu konuda belediye başkanlarımızla ortaklaşa çalışarak akademik bir çalışma yapacağız. Adalarımızda üniversitemizin yeni bölümlerinin açılması için elimizden gelen çabalı göstereceğiz. Özellikle Gökçeada'da öğrencilerimizin barınma sonu var. Adaların özel bir önemi var bu sebeple son olarak Yüksek Öğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri ile bir görüşme yaptım ve adanın özel önemi sebebiyle buraya bir yurt yapılmasını talep ettim. Prensipte bu teklifimiz olumlu cevap aldı ve adaya 200 kişilik öğrenci yurdu yapılması için karar alındı.İnşallah gelecek yıl bu konuda gerekli çalışmayı başlatırız" diye bilgi verdi.

"SARICAELİ KÖYÜNDEKİ TESİS TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ OLACAK"

Üniversite olarak sarıcaeli köyünde bulunan Teknolojik ve Tarımsal Araştırma Merkezi'ne (TETAM) büyük önem verdiklerini de kaydeden Rektör Aydın, "Burası gelecek vadeden önemli bir yer. Burası aynı organize sanayi bölgesi gibi olacak ve teknoloji geliştirme merkezi haline gelecek. Yörenin ekonomisi açısından önem arzeden herşey burada araştırılacak. Zeytinciliğinden, peynirciliğine; mermerinden granitine kadar herşey burada araştırılacak. Ayrıca burada Tarım Makineleri aletlerinin test yerini olarak da kullanılacak" dedi.

Rektör Ramazan Aydın, üniversite olarak kaliteli eğitim ermeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini de belirterek, "Son 8 yılda üniversitemizin öğrenci sayısı 10 binden 20 bine çıktı. Şan öğrenci sayımız 20 bin 600'u bulmuş dururda. 2006 ile 20011 yılları stratejik planımızda bu öğrenci sayımızın arttırmamak istiyoruz. Yani bu sayıyı korumak ve onu arttırmamak istiyoruz. Bunun içinde özellikle eğitim fakültemizdeki öğrenci sayımızı azaltmaya başladık. Amacımız öğrenci sayısını arttırmadan daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

"REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNDE KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜKLER OLMAMALI"

Şubat ayı içerisinde yapılacak olan rektörlük seçimleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ramazan Aydın, "Görev süremim sona ermesi sebebiyle seçimler yapılacak. Bu konuda YÖK ile görüştüm 19 Ocak tarihinde seçimlerle ilgili takvim belirlenecek. Şubat ayının ikinci yarısında da seçimler yapılacak. Burada 6 aday YÖK Genel Kuruluna bildirilecek. YÖK'de bunlardan 3 taneye indirip bunları Cumhurbaşkanına bildirecek. Bakınız bizim geleneklerimizde insanların birbiri ile kırgınlık yaşaması ve küskünlükler içine girmesi iyi bir şey değil. Buradaki seçimlerde 6 aday oy alacaklar. Daha seçimlere var. Seçim takvimi belirlenmeden aday olunup ortaya çıkılması üniversiteye zarar verir. Bu adaylık süresini kısa tutmak lazım. Ara uzadıkça üniversitede gerginlikler öğretim üyeleri arasında kırgınlıklar ve tartışmalar yaşanabiliyor. Bu tür durumlarda daha ortada birşey yokken aday olup ahkam kesecekler olacaktır. Ama bizler buna pek meydan vermeyeceğiz" dedi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Rektör Ramazan Aydın, rektörlük seçimlerinin ardından siyasete atılıp atılmayacağı konusunda da şu açıklamaları yaptı:

"Rektörlük seçimlerinin ardından 19 Mart tarihinde görevimi yeni rektöre devredeceğim. Şu an benim kadrom ODTÜ'de. Ben Çanakkaleliyim. Kadromu da hemen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) aldıracağım. 24 yılımı ODTÜ'ye, 8,5 yılımı da ÇOMÜ'ye verdim. Emekli olacaksam da burada olacağım. Siyaset konusunda ise şuan bir şey söylemek istemiyorum. Çanakkale'nin her zaman hizmetinde olacağım. Tabii bu siyaset olur mu, olmaz mı buna şimdi söylemek yanlış olur. Ancak bazı siyasi partilerden milletvekilliği konusunda teklifler aldığım doğrudur. Bunları değerlendirip karırımı sonra vereceğim".

"TERZİOĞLU KAMPÜSÜ İÇERİSİNE BİN 600 KİŞİLİK YURT YAPILACAK"

Rektör Ramazan Aydın, üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına çare bulmak amacıyla Terzioğlu Kampüsü içerisinde 600'ü özel, biri de Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olmak üzere toplam bin 600 kişilik yurt yapılacağını anlatarak şunları söyledi:

"Kampüsümüz içinde 74 dekarlık bir alan var. Bunun 24 bin metrekarelik alanına yurt yapılması için karar alındı. Özel sektör tarafından 600 kişilik yurt yapılacak ve burası yap işlet devret modeli ile 29 yıllığına inşa edilecek. Ayrıca aynı bölgeye Kredi Yurtlar Kurumu da bin kişilik bir yurt yaptıracak. Bu yurtlar 2007 yılında inşa edilip 2008/2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek. Böylece öğrencilerimizin barınma sonunu büyük oranda halledilecek".

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Özpınar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman Demircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk ile Genel Serkeder İrfan Özden ile basın mensupları katıldı.

(AÖ-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title