Haberler

Çanakkale: Çomü'den Yok Olan Meslekler Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından yok olan mesleklerle ilgili proje hazırlanıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından yok olan mesleklerle ilgili proje hazırlanıyor.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin ile öğrencileri Ahmet Demir ve Sevda Elmas, Batı Anadolu'da teknolojiye yenik düşen mesleklerin tespiti konusunda araştırma projesi hazırlıyor. Projenin günümüz gençliğine teknolojiye yenik düşen çoğu tarıma dayalı nalbantlık, kalaycılık, sepetçilik, kıspetçilik, çobanlık, kepenekçilik, semercilik gibi yok olma arifesindeki meslekleri tanıtmak ve meslek sahiplerinin unutulmamasını sağlamayı hedeflediği belirtildi. Projenin başta Çanakkale olmak üzere Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Bursa illeri merkez, ilçe, kasaba ve köylerini kapsadığını belirten üniversite yetkilileri, projenin birinci aşamasında bu illerin esnaf ve sanatkarlar odası başkanlıklarından alınan bilgiler doğrultusunda meslek sahipleriyle görüşmeler yapılacağını açıkladı. Görüşmelerde hem video kaydının yapılacağını hem de fotoğraflar çekileceğini belirten yetkililer, genel olarak mesleklerin püf noktaları, eskiden karşılaştıkları sorunlar ve şimdiki durumları üzerinde durulacağını söyledi.

Proje için 29 bin YTL'ye ihtiyaç bulunduğunu belirten yetkililer, kültürel zenginliği yansıtacak proje için sivil toplum örgütlerinden ve işadamlarından destek beklediklerini dile getirdi.

Elde edilen dokümanların belgesel niteliğinde bir CD ve kitap haline getirilerek, çalışmanın yapıldığı iller başta olmak üzere tüm valilikler ve il belediyelerine gönderileceği öğrenildi. Hazırlanacak CD'lerin ulusal ve yerel televizyon kanallarındaki bazı programlara gönderileceği de belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title