Haberler

Çanakkale: Çanakkale'de Ev Kiralarında Yaşanan Fahiş Artış

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Çomü) Rektörü Prof.dr. Ramazan Aydınil, İl Genelinde Ev Kiralarının Fahiş Miktarda Olmasının Öğrencileri Zor Durumda Bıraktığını Belirterek, "Bizler de Buna Çare Bulmak İçin Yeri Yurtların Yapımına Ağırlık Vereceğiz" Dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr. Ramazan Aydınil, il genelinde ev kiralarının fahiş miktarda olmasının öğrencileri zor durumda bıraktığını belirterek, "Bizler de buna çare bulmak için yeri yurtların yapımına ağırlık vereceğiz" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Ramazan Aydın, 20 bin 600 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede öğrencilerin en büyük sıkıntısının barınma olduğunu belirterek, "Maalesef Çanakkaleliler, öğrencilerimize barınma konusunda gerekli yardımı göstermiyor. Öğrencilere evleri fahiş miktarda kiraya veriyorlar. Çanakkale'ye trilyonlarca liralık katkısı bulunan bu öğrencilerimize gerekli kolaylığın gösterilmemesi bizleri üzüyor. Bu konuda halkımıza, özellikle de ev sahiplerine kiraları yüksek tutmamaları konusunda defalarca uyarıda bulunmuştuk. Ancak hiçbir değişiklik olmadı. Bizler de bu sıkıntıya çözüm bulmak için ilk etapta Terzioğlu Kampüsü içerisine bin 600 kişilik yurt yapımı için gerekli çalışmalara başladık. Üniversite öğrencilerinin barınma problemlerine çare bulmak amacıyla Terzioğlu Kampusü içerisinde 600'ü özel, biri de Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olmak üzere toplam bin 600 kişilik yurt yapılacak. Kampüsümüz içinde 74 dekarlık bir alan var. Bunun 24 bin metrekarelik alanına yurt yapılması için karar alındı. Özel sektör tarafından 600 kişilik yurt yapılacak ve burası yap-işlet-devret modeli ile 29 yıllığına inşa edilecek. Ayrıca aynı bölgeye Kredi Yurtlar Kurumu da bin kişilik bir yurt yaptıracak. Bu yurtlar 2007 yılında inşa edilip 2008/2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek. Böylece öğrencilerimizin barınma problemi büyük oranda halledilecek" diye konuştu.

Rektör Aydın, Çanakkale'de yer alan özel yurt ve pansiyon işletmecileri ile daha önce bir görüşme yaptığını da belirterek, "Bizler burada tesis kuracak kişilerin Çanakkaleli olmasından yanayız. Bu konuyu kendilerine de bildirdim. Onlar altyapısı olmadığı için Terzioğlu kampüsü içindeki bu alanda yurt yapma fikrine sıcak bakmadıklarını belirtti. Ondan sonra da irtibatımız koptu. Ben her zaman bu konuya açığım. Kim olursa olsun yurt yapmak isteyenler olursa yer konusunda kendilerine yardımcı olurum" şeklinde konuştu.

Rektör Ramazan Aydın, açıklamasında üniversite olarak Çanakkale'de Gökçeada ve Bozcaada'ya ayrı bir önem verdiklerini de belirterek, "Özellikle Gökçeada'da öğrencilerimizin barınma sonu var. Adaların özel bir önemi var. Bu sebeple son olarak Yüksek Öğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri ile bir görüşme yaptım ve adanın özel önemi sebebiyle buraya bir yurt yapılmasını talep ettim. Prensipte bu teklifimiz olumlu cevap aldı ve adaya 200 kişilik öğrenci yurdu yapılması için karar alındı. İnşallah gelecek yıl bu konuda gerekli çalışmayı başlatırız" sözlerini kullandı.

(AÖ-EŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title