Haberler

Çanakkale: Biga'da "Ab Süreci Ve Kobi'lerin Temel Sorunları" Konulu Toplantı

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, piyasalarda yaklaşık 1 aydır devam eden dalgalanmaların dünyada meydana gelen gelişmelerden kaynaklandığını söyledi.

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, piyasalarda yaklaşık 1 aydır devam eden dalgalanmaların dünyada meydana gelen gelişmelerden kaynaklandığını söyledi.

Biga Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BİSİAD) düzenlediği "AB Süreci ve Türkiye'nin İçinde Bulunduğu Ekonomik Konjonktürde KOBİ'lerin Temel Sorunları" konulu toplantıda bir konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, son günlerde arka arkaya gelen bir dizi olumsuzlukların ekonominin gidişatı konusunda herkesin kafasında soru işaretleri bıraktığını belirterek, "Piyasalarda yaklaşık 1 aydır devam eden dalgalanmalar, dünyada meydana gelen gelişmelerden kaynaklanıyor. ABD Merkez Bankası'nın, enflasyon artışı riskine karşılık faiz oranlarını yüzde 5 seviyesine çıkartması ve faiz oranlarındaki artışın devam edeceğinin sinyallerini vermesi, özellikle gelişmekte olan ekonomilerde fon kaçışı yaşanmasına sebep oldu. Önümüzdeki aylarda da devam etmesi beklenen uluslararası piyasalardaki hareketliliğin sebep olabileceği olumsuz etkilere karşı, Türkiye için tek kalıcı çözüm yapısal önlemlerden geçiyor. Buna dikkat edilmesi gerekir" dedi.

Ömer Sabancı, uluslararası gelişmelerin ekonomiyi kontrolümüz dışında olumsuz biçimde etkilemesinin önüne geçilebilmesi için Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu döviz kaynaklarını, doğrudan yabancı sermaye yatırımlarıyla karşılaması gerektiğini ifade ederek, "Tabii bunun için de Türkiye'de yatırım yapmanın cazip olması lazım. Sadece yabancı sermaye için değil, yerli sermaye için de yatırımı caydıracak en önemli husus, haksız rekabete sebep olan, yeni yatırımların ve buna bağlı istihdam imkanlarının önündeki kayıt dışı ekonomidir. Kayıt dışı ekonomi beraberinde kayıt dışı istihdamı ortaya çıkarmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title