Haberler

Çanakkale Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Yılın Doktoru Taburcu Edildi

Bıçaklı saldırıya uğrayan yılın doktoru taburcu edildiÇanakkale Devlet Hastanesi'nde görevli Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Yusuf İlker Çömez, uğradığı bıçaklı saldırının ardından yoğun bakım ünetisinde tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu edildi.

Bıçaklı saldırıya uğrayan yılın doktoru taburcu edildi

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde görevli Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Yusuf İlker Çömez, uğradığı bıçaklı saldırının ardından yoğun bakım ünetisinde tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu edildi. Dr. Çömez, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, kensine destek verenlere teşekkür edip, "Eminim ki sizin dualarınız beni kurtardı. Bundan sonra yine insanlara hizmet edeceğim. Ama çok daha temkinli olacağımı düşünüyorum. Allah kimseyi ve hiçbir doktoru böyle bir durumla karşı karşıya bırakmasın" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Balıkesir, Yalova, Bursa ve Çanakkale'yi kapsayan Güney Marmara Bölgesi'nde yılın hekimi seçilen ve geçen 18 Mart'ta Bursa Merinos Park Kongre Merkezi'nde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle ödülünü alan Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Yusuf İlker Çömez, görev yaptığı Çanakale Devlet Hastanesi'nde, geçen 6 Mayıs'ta eski hastası olan 20 yaşındaki F.Y'nin. bıçaklı saldırısına uğrayıp, darp edildi. Sağ kolu umuzundan çıkan, başının arkasından bıçakla yaralanan Dr. Çömez, tedavile alındı. Güvenlik görevlileri, olaya müdahale edip saldırgan F.Y.'yi etkisiz hale getirdi. Beyin travması geçiren ve omzunda parçalı kırık ve çıkık olan Dr. Çömez yoğun bakım ünitesine alınırken, başındaki bıçak yarasına da üç dikiş atıldı.

3 gün yoğun bakım servisinde tedavi gören Dr. Yusuf İlker Çömez bugün taburcu oldu. Dr. Yusuf İlker Çömez hastaneden ayrılmadan önce da Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimlik binası giriş kapısında kendisini bekleyen Çanakkale Tabip Odası yönetimi, doktorlar ve sağlık personeli ve avukatı Ayla Bakar tarafından karşılandı.

"CANINA KASTEDİLMİŞ, CİDDİ TEHLİKE YAŞAMIŞTIR"

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, Dr. Çömez'e yapılan saldırıyı kınayıp, "Arkadaşımız İlker'e yapılan saldırıda tamamen canına kastedilmiş ve ciddi hayati tehlike yaşamıştır. Kendisine 'geçmiş olsun' dileğinde bulunuyor ve arkasında olduğunu bilmesini istiyoruz" dedi.

"MESLEĞİNİ YAPAMAYACAK KADAR ZARAR GÖRMÜŞTÜR"

Saldırıya uğrayan Dr. Çömez'in avukatı Ayla Bakar da yaşanan olay nedeniyle son derece üzüntülü olduklarını belirtip, "Bir daha tekrar etmemesini gönülden temenni ediyoruz. Doktor Güleda Erensoy'un söylediği gibi Dr. Çömez'in omzunda parçalı kırık mevcuttur. Bir cerrahın omzunda parçalı kırık olmasının ne demek olduğunu en iyi doktorlar bilir. Bundan sonra hayatında mesleğini idame ettiremeyecek olacak şekilde zarar görmüştür. Ayrıca beyin travması geçirmiştir. Beyin travmasının da sonuçlarını hekimlerimiz çok daha iyi bilirler. Aylar sonrada ortaya çıkabilecek bir süreç. Ölümden son anda şans eseri kurtulmuştur. Adli süreç olduğu için detaylarını ne yazık ki paylaşamıyoruz. Yalnız öldürme kastıyla hareket edildiği aşikardır. Türk yargısına güveniyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"DUALARINIZ BENİ KURTARDI"

Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Yusuf İlker Çömez de kendisine verilen destek nedeniyle teşekkür edip, "Eminim ki sizin dualarınız beni kurtardı. Bundan sonra yine insanlara hizmet edeceğim. Ama çok daha temkinli olacağımı düşünüyorum. Allah kimseyi ve hiçbir doktoru böyle bir durumla karşı karşıya bırakmasın" dedi.

Zanlı F.Y., tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Çanakkale Balıkesir Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title