Haberler

Çanakkale 4. Kitap Fuarı Açıldı

Çanakkale 4. Kitap Fuarı, kapılarını kitap tutkunlarına açtı.

Çanakkale 4. Kitap Fuarı, kapılarını kitap tutkunlarına açtı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, 17 yayınevi ve 30 yazarın katılımıyla gerçekleştirilen Çanakkale 4. Kitap Fuarı 10 gün boyunca devam edecek. 25 Şubat'ta ise fuara katılan tüm yazarlar tarafından Süleyman Demirel Kongre Salonunda söyleşi gerçekleştirilecek.

19-29 Şubat 2016 tarihleri arasında Troypark'ta gerçekleştirilen Çanakkale 4. Kitap Fuarı'nın açılışına; Çanakkale Vali Yardımcısı Adil Karataş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Doğancı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Orçun Oktay, çok sayıda yayıncı, yazar, öğretmen, öğrenci ve kitapseverler katıldı.

Çocukken Mustafa Kemal Atatürk ile tanışmasını ve onunla ilgili hatıralarını anlatan Fuarın en yaşlı yazarı olan Orhan Karaveli'ye ilgi yoğundu. Protokol üyeleri tarafından duayen yazarlardan Orhan Karaveli, Savaş Ünlü, Gülçin Akan ve Ahmet Zeki Yeşil'e plaket takdim edildi.

Düzenlenen kitap fuarıyla ilgili değerlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Doğancı, "Bir eğitimci olarak kitap merkezli çalışmaların ilimizde yapılması bizi son derece mutlu ediyor. Şehitler diyarı olması nedeniyle hep bir mahzunluk ve hüzün kokan şehrimiz, ülkemizin sadece cesaret ve kahramanlık başkenti değil; aynı zamanda bağrından başta Mehmet Akif gibi birçok kültür, edebiyat ve sanat aydını çıkaran nadide bir şehirdir. Son yıllarda Çanakkale'mizde bu tür kültür-sanat odaklı kongre, fuar gibi çalışmaların yapılması başta biz eğitimciler ve öğrencilerimiz olmak üzere Tüm Çanakkaleliler için son derece memnuniyet vericidir. Kültür dünyamızı tanıtmanın en etkili yollarından biri olan kitap fuarları aynı zamanda bilgi paylaşımının en etkin yoludur" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Milli Eğitim Müdürlüğü Süleyman Demirel Karataş Yerel Haberler

title