Haberler

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi" Seydikemer'de Açıldı

Müzede, savaşta kullanılan malzemelerin yanı sıra askerlerin hatıralarından oluşan hikayeler de panolarda sergileniyor.

Seydikemer Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi'ni ilçe halkıyla buluşturdu.

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında belediye çok amaçlı salonunda açılışı yapılan müzeyi, Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Emniyet Müdürü Caner Aksungur ve öğrenciler gezdi.

Kaymakam Köken, burada yaptığı konuşmada, Türklerin 1071'de başlayan Anadolu macerasının 1915'te perçinlendiğini ifade etti.

Tarihin çabuk unutulduğuna dikkati çeken Köken, her karışında şehit kanı bulunan topraklarda böyle bir müzeyi ilçe halkı ile buluşmasına öncülük eden belediye yetkililerine teşekkür etti.

Başkan Otgöz ise birlik ve beraberliğe bu günlerde her zamankinden fazla ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ülke olarak bugünlere kolay gelinmediğini belirten Otgöz, ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olunması temennisinde bulundu.

Otgöz, şunları kaydetti:

"Tarihimizde önemli dönemlerden biri olan Çanakkale Savaşları'nı bir nebze olsun hatırlayalım, tarihimizi unutmayalım diye Çanakkale Savaş Müzesi sergisini sizlerle buluşturmak istedik. Ben bir kez daha şehitlerimizi rahmet şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Koordinatörü Cengiz Yörükaslan da Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında müzeyi daha çok insanın görebilmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bu sezonun ilk sergisini Seydikemer'de açtıklarına değinen Yörükaslan, savaşta kullanılan malzemelerin bulunduğu serginin geçmişi hatırlanmasına olanak tanıdığını sözlerine ekledi.

Savaşta kullanılan malzemelerin yanı sıra askerlerin hatıralarından oluşan hikayelerin de panolarda sergilendiği müzenin, 5 gün boyunca açık olacağı öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Otgöz Seydikemer Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title