Haberler

Çanakkale: 11. Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Ahiliğin Önemli Bir Kültür Olduğunu Belirterek, "Günümüzde Ahilik Kurallarına Uyulsaydı, Ahilik Ruhu Yaşatılsaydı, Ülkemiz Ekonomik Krizler Yaşamayacak ve Kimse İşsiz Kalmayacaktı" Dedi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Ahiliğin önemli bir kültür olduğunu belirterek, "Günümüzde Ahilik kurallarına uyulsaydı, Ahilik ruhu yaşatılsaydı, ülkemiz ekonomik krizler yaşamayacak ve kimse işsiz kalmayacaktı" dedi.

11. Ahilik Kültürü ve Meslek Eğitim Haftası, Çanakkale'de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından oluşturulan heyetin valilik, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile belediyeyi ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene geçildi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasından sonra bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, "Günümüzde Ahilik kurallarına uyulsaydı, Ahilik ruhu yaşatılsaydı, ülkemiz ekonomik krizleri yaşamayacak ve hiç kimse işsiz kalmayacaktı. Tabii ki Ahilik mana olarak olduğu gibi, biçimsel olarak da sürdürülseydi iflaslar ve dükkan kapatmalar olmazdı. Çünkü Ahiliğin kaynağında ruh ve mana var. Sevgi, saygı ve güven var. İş ahlakı ve sorumluluk var" dedi.

Vurucu, Ahilik kurallarının uygulanması halinde başarının yakalanacağını ve buna bağlı olarak sosyal çalkantılar, ekonomik krizler yaşanmayacağını da savunarak, "Ülkemizde küçük işletmelerin hak ettikleri, layık oldukları ilgi ve desteği bulabilmeleri ancak Ahilik kültürünün değerlerinin benimsenmesiyle mümkün olabilir. Çünkü bin yıl önce belirlenen bu kültürün normları, bugün Avrupa Birliği'nin kendi üyelerinde ve aday olmak isteyen devletlerde de aradığı kriterlere paraleldir. Kimsenin şüphesi olmasın ki, esnaf teşkilatları yüzünü çağdaş dünyaya çevirerek gelişmeyi, büyümeyi ve modernleşmeyi ilke edinmiştir. Yeter ki esnaf ve sanatkara sahip çıkılsın, istihdamın artmasıyla bu kesim teşvik edilsin" diye konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere de, dünyanın her geçen gün değişime uğradığını belirterek, bu değişim sırasında esnaf teşkilatının zarar görmemesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Tutkun ve çok sayıda daire müdürü ile üst düzey yetkilinin katıldığı törende daha sonra Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri bir folklor gösterisi sundu.

Bir hafta devam edecek kutlamalar çerçevesinde tarihi yerler ve askeri müze gezilecek, sanayi bölgesinde esnafa yönelik ücretsiz sağlık taraması yapılacak. Haftanın anlam ve önemiyle ilgili düzenlenecek panellerin yanı sıra 12 Ekim Perşembe günü de Şehitler Camii'nde akşam namazı sonrası mevlit okutulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title