Haberler

Can Kurtaran Ayakkabı Boyacısından Hayat Dersi

Can kurtaran ayakkabı boyacısından hayat dersi Hataylı ayakkabı boyacısı Tuncay Önek, 3 çocuğunun annesi Dursun Önek'e böbreğini bağışladı Bir göz odada yaşadığı eşinin sağlık sorunları nedeniyle hem çalışıp hem 3 çocuğuna bakan Tuncay Önek, böbreğini bağışladığı eşi için "Böbreklerimin ikisini...

Can kurtaran ayakkabı boyacısından hayat dersi

Hataylı ayakkabı boyacısı Tuncay Önek, 3 çocuğunun annesi Dursun Önek'e böbreğini bağışladı

Bir göz odada yaşadığı eşinin sağlık sorunları nedeniyle hem çalışıp hem 3 çocuğuna bakan Tuncay Önek, böbreğini bağışladığı eşi için "Böbreklerimin ikisini de versem umrumda değil. Can bağışlamak Allah katında çok faydalı bir şey" ifadelerini kullandı

ADANA - Adana'da 3 çocuğunun annesi, 16 yıllık eşine böbreğini bağışlayan ayakkabı boyacısı Tuncay Önek, "Böbreklerimin ikisini de versem umrumda değil. Can bağışlamak Allah katında çok faydalı bir şey" diye konuştu.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Tuncay Önek (37), Dursun Önek'le 16 yıl önce tanıştı. Dursun Önek'i ailesinden isteyen Tuncay Önek, olumsuz cevap alınca genç kadını kaçırarak evlendi.

Bir göz odada yaşayan çiftin bu süreçte 11, 19 ve 3.5 yaşlarında 3 çocuğu dünyaya geldi. Tuncay Önek, ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçinini sağlarken, ev hanımı Dursun Önek'in 3 yıl önce yaşadığı ağrılar hayatı çekilmez kıldı.

Dursun Önek'in ağrıları aşırı strese neden oluyordu. Eşi Tuncay Önek'in yönlendirmesiyle çeşitli hastanelerin psikiyatri servisine başvuran Dursun Önek, ağrılarına sebep olan şeyin psikolojik rahatsızlıkları değil, böbreğinin küçüldüğü için nakil olması gerektiğini öğrendi.

"Hayat kurtarmak çok güzel bir şey"

Tuncay Önek, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alınan eşinin sancılarına kayıtsız kalmayarak, böbreğini eşine bağışladı.

Eşinin hastalığı sürecinde çocuklarına kendisinin baktığını ve ev işleriyle de kendisinin ilgilendiğini kaydeden Tuncay Önek, "Fakir olduğumuz için bu süreçte hiçbir akrabamız yanımızda durmadı. Ayakkabı boyacılığını bırakıp bir yandan da ailemle ilgileniyordum. 2 aydır burada eşimin yanındayım. Eşim ne isterse ona veririm. Hayatta en çok değer verdiğim şey ailemdir, başka hiçbir şey umrumda değil. Para pul gerekmez. Böbreklerimin 2'sini istese yine de ona veririm. Sağlık çok önemli. Organ naklinde insanlar hiç çekinmesinler. Can bağışlamak Allah katında çok faydalı bir şeydir. Hayat kurtarmak çok güzel" ifadelerini kullandı.

"Aslında böyle bir şeyi beklemiyordum"

Dursun Önek ise kadavradan organ nakli beklerken eşinin organ nakli teklifiyle büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Hastalık sürecimde çok yatıyordum, ağrılarım, halsizliğim oluyordu, çocuklarıma bakamıyordum. Kimseyle konuşmak bile istemiyordum. Kimse böbrek vermek istemedi ama bir anda eşim gönüllü oldu. Aslında böyle bir şeyi hem bekliyordum hem de beklemiyordum. Çok sevindim. Ben hiçbir teklifte bulunmamıştım çünkü, kendisi verdi. Bir umut Allah'tan, bir ışığım var dedim.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kırıkhan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title