Haberler

Çan İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Sema Gösterisi

Çanakkale'nin Çan İlçesinde İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Mevlana'nın 800'üncü Doğum Yıldönümü Nedeniyle "Şeb-i Arus Töreni" Kapsamında Sema Gösterisi Düzenledi.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Mevlana'nın 800'üncü doğum yıldönümü nedeniyle "Şeb-i Arus töreni” kapsamında sema gösterisi düzenledi.

Anadolu kültürünün temel taşı, hoşgörü sultanı Mevlâna'yı saygıyla anmak için düzenledikleri gecenin bölgede bir ilk olduğunu belirten Çan İHL ve Anadolu İHL Müdürü Ahmet Kocabaş, geceye katılımları için Çan Kaymakamı Ahmet Ümit başta olmak üzere daire müdürlerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti. Kardelen Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen sema gösterisinde Mevlana'nın hayatı ile görüşleri piyes şeklinde anlatılırken, Mesneviden de hikayeler sunuldu. Türk Tasavvuf Müziğinden örneklerle mini konserin de verildiği gecede, Mevlana'da sevgi ve hoşgörü anlatıldı ve sema gösterisi sunuldu.

(GB-AÖ)

29.12.2007 12:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title