Haberler

Çan'dan Kısa Kısa

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilçedeki 11.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Çan Gençliği Tarihle Buluşuyor" projesi kapsamında, öğrencilerle Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilçedeki 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Çan Gençliği Tarihle Buluşuyor" projesi kapsamında, öğrencilerle Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

Kuzu, yaptığı açıklamada, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını belirterek, "Bu vatanın harcını şehitlerimiz, kanlarıyla kardılar ve tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlı bir destan yazdılar" dedi.

Projenin 5 yıl süreceğini dile getiren Kuzu, öğrencilerin tarihle buluşturulmaya devam edileceğini kaydetti.

-Müftü Bayrak'ın kandil mesajı-

Müftü Ali Osman Bayrak, Regaip Kandili nedeniyle mesajı yayımladı.

Bayrak, mesajında şunları kaydetti:

"Hızlı dünyevileşmenin kararttığı iç dünyamızı, içinde bulunduğumuz mübarek üç aylar ve idrak edeceğimiz Regaip Kandili'nin nurlu ikliminde arındırmak dilek ve temennisiyle, değerli halkımızın kandil gecesini tebrik eder, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini yüce Allah'tan dilerim."

-Yağlı pehlivan güreşleri yapılacak-

Çan Belediyesi, yağlı pehlivan güreşleri düzenledi.

Bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan güreşlere tanınmış başpehlivanlar Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Serhat Gökmen ve Recep Kara'nın katılması bekleniyor.

Güreşler, 2 Haziran'da İbrahim Bodur Stadı'nda yapılacak.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Kuzu Ali Osman Bayrak Gelibolu Çan Yerel Haberler

title