Haberler

Can Almaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Domuz Gribi'nden Kanada'da 4, Arjantin'de 3 Kişi Daha Yaşamını Yitirdi.

Kanada'da, domuz gribinden 4 kişi daha yaşamını yitirdi.

Kanada Halk Sağlığı Ajansı'nın Manitoba biriminden yapılan açıklamada, eyalet başkenti Winnipeg'in kuzeyinde kızılderili halkın yaşadığı Nor-Man bölgesinden domuz gribi tanısıyla hastanede tedavi altına tutulan 40'lı yaşlardaki bir erkek ve bir kadının bugün H1N1 virüsü nedeniyle öldükleri bildirildi.

Ülkedeki diğer 2 ölüm haberi de Quebec eyaletinden geldi. Kanada Eyalet Halk Sağlığı Ofisi'nden Horatio Arruda, Montreal'de yaşayan ve yaşları 30 ile 50 civarında olan bir erkek ve bir kadının bugün domuz gribinden yaşamlarını yitirdiklerini açıkladı.

*** Arjantin'de 3 Kişi Daha Öldü ***

Arjantin'de domuz gribine yol açan H1N1 virüsü nedeniyle 3 kişi daha öldü, ülkede bu nedenle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Arjantin Sağlık Bakanı Yardımcısı Carlos Soratti, hayatını kaybedenlerden ikisinin başkent yakınlarındaki bölgede, birinin ise başkentte yaşadığını söyledi.

Soratti, hastalardan birinin 28 yaşında bir erkek olduğunu ve 10 yıl önce kemik iliği nakli ameliyatı olduğunu belirtirken, diğer vakalarla ilgili detay vermedi.

Arjantin'de domuz gribinden kaynaklanan ilk ölüm önceki gün olmuş ve 3 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmişti.

Ülke genelinde 138 yeni vakanın belirlendiğini belirten yetkililer, ölümler dahil toplam vaka sayısının 871'e çıktığını dile getirmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title