Haberler

Çamlıca Camisi'nin Taşı Ünye'den

İstanbul Çamlıca'da yapımına başlanana Çamlıca Camisi Ünye taşı ile kaplanacak.

Türkiye ve dünyadaki birçok taş arasında seçici kurul Ünye taşında karar kılarken, caminin sadece dış yüzeyine yaklaşık 40 bin metrekare Ünye taşı döşenecek.

İstanbul Çamlıca Tepesi'nde yapımına başlanan Çamlıca Camisi'nin taş kaplaması Ordu'nun Ünye ilçesinde çıkarılarak işlenene Ünye taşı ile kaplanacak. 1989 yılında ÜNTAŞ adıyla kurulan taş işleme tesisinde Çamlıca Camisi'nde kullanılacak taşların kesim ve işlenmesine başlandı. 80 çalışanı ile üç vardiya halinde çalışan taş işleme tesisi, Çamlıca Camisi'nde ilk etapta 40 bin metre kare taş uygulayacak.

Ünye taşını kurduğu sanayi tesisi ile Türkiye ve dünyaya pazarlayan ÜNTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tataroğlu, Çamlıca Camisi'ne Ünye taşı uygulayacak olmaları kendileri için çok büyük onur olduğunu söyledi.

Tataroğlu, "1989 yılından bu yana da Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine Ünye taşını pazarlıyoruz. Bu taş çok nitelikli bir taş. Gerek Türkiye'de gerekse de dünyada çok ilgi gördü. Tesiste işçi sayımız asgari 60 olmak üzere zaman zaman 80'e kadar çıkabilmekte. Yıllık kapasitemiz üç vardiya çalıştığımızda 200 bin metre kare taş kesilip işleniyor" dedi.

Ünye taşının diğer taşlardan ayıran en önemli özelliğinin rengi olduğunu ifade eden Tataroğlu, "Ünye Taşı doğal olarak kırmızı, sarı, beyaz ve gri renkli, ısı yalıtım özelliğine sahip. Ünye taşının kullanıldığı binalar kışın sıcak, yazın ise serin olur. Ünye taşı, mukavemet oranı yüksek, basınca ve eğime dayanıklı aranılan peyzaj ve iç dekorasyon malzemesidir. Türkiye'de ve dünyada çok özel binalarda kullanılmakta. Türkmenistan'da müzede, Belçika'da Fortis Bank'ın Genel Müdürlüğü'nde, Duabi'de 7 yıldızlı Otel'de, Amerika'da isminin saklı tutulduğu bizimde bilmediğimiz bir müzik otoritesinin malikanesinde kullanıldı. Rusya, İtalya ve daha birçok ülkede kullanıldı. Türkiye'de ise Yeditepe Üniversitesi'nin tamamı Ünye taşı ile kaplandı. Konya Adalet Sarayı, Kastamonu Adalet Sarayı gibi yüzlerce binada Ünye Taşı tercih edilerek kullanıldı ve halen yeni uygulamalarda kullanılmakta" diye konuştu.

Tataroğlu, Çamlıca Camisi'nin Ünye taşı ile kaplanacak olmasının kendileri için onur olduğunu ifade etti. Tataroğlu şu bilgileri verdi: "Bunun için bir yarışma açıldı, kurul 7-8 farklı türde taş arasında kimyasal özellikleri ve görünüm itibari ile en uygun taşın Ünye taşı olduğuna karar verdi ve nasip olursa Çamlıca Camisi'ni Ünye taşı ile kaplayacağız. Sözleşmeler imzalandı. 2 ay içinde işe başlayacağız. Düz cephe olarak 25 bin metre kare taş uygulaması var. Ancak bunun dışında işlemeli levatlar, kemerler gibi uygulamalarda olacak. Yaklaşık 40 bin metre kare taş uygulanacağını tahmin ediyoruz. Bu sadece dışı cepheler için, bu caminin birde içi var ve içinde de taş uygulamaları olacak. Bir yıl sonra biz dış cephe uygulamasını teslim edeceğiz, ancak caminin içi ne zaman tamamlanır onu bizde bilmiyoruz." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Çamlıca Ünye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title