Haberler

Camları buzla kaplanan araçlarınızı temizlerken bu önerileri dikkate alın

Güncelleme:

Eskişehir'de iki gündür etkili olan kar yağışının ardından temizlenmeyen veya hareket etmeyen araçların üstününde oluşan buz tabakası, sürücülere zor anlar yaşattı.

Eskişehir'de iki gündür etkili olan kar yağışının ardından temizlenmeyen veya hareket etmeyen araçların üstününde oluşan buz tabakası, sürücülere zor anlar yaşattı.

Birkaç gündür kar yağışı sebebi ile kullanmadıkları araçlarına bu sabah binmek isteyen vatandaşlar, birçok yerinin beyaz örtü ile kaplandığını, camlarının üzerinde ise buz tabakası oluştuğunu gördü. Hava sıcaklığının da eksi 12 dereceye kadar düşmesiyle karla kaplanmış camların ısınması bir hayli zorlaştı. Donmuş camları temizlemeye çalışan araç sahipleri, tabaka halinde yapışmış buzu kazımak için uzun uğraş verdi.

Eskişehir'de uzun yıllardır kaporta ustalığı yapan Nebi Koçpınar, karla kaplı araçların nasıl temizlenmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Oluşan buz tabakaları temizlenirken araca zarar verilebileceğinden bahseden Koçpınar, "Buzlanmayı çözmek için arabayı çalıştırdıktan sonra 10 dakika rölantide beklenmesi gerekiyor, arabanın ısınması lazım. Ön ve arka cam üflemelerini açarak buzlanma ortadan kaldırılabilir. İkinci bir tedbir olarak, akşamdan aracın üzerine karton veya bir örtü örterek buzlanma önlenebilir. Sürücüler, akşam arabayı park ettikten sonra silecekleri kaldırarak işlerini kolaylaştırabilirler. Sürücüler buz tabakasını kazımaya çalışırsa, araç camları çizilir. Ayrıca kazıma yönteminde camların çatlama şansı da var. Bu yüzden aparatlarla buz tabakasını kazımak tavsiye ettiğimiz bir şey değil. Buzlar erisin diye bir anda sıcak su dökmek ya da camlara ısıtıcı tutmak da çok zararlı bir yöntem. Bu şekilde de camlar bir anda ısınınca çatlama riski oluşuyor" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tragger Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title