Haberler

Camilere Kemerli Şadırvan

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Karslıoğlu Camii'sinde yapımı devam eden kemerli şadırvan inşaatını inceledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Karslıoğlu Camii'sinde yapımı devam eden kemerli şadırvan inşaatını inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Erkilet Dere Mahallesi'deki Karslıoğlu Camii şadırvanını inceleyen Çolakbayrakdar, bu çalışmanın, şehrin estetiğini ön planda tutma adına önem taşıdığını vurguladı.

İlçe genelinde fiziki mekanların güzel olmasına önem verdiklerini aktaran Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Vatandaşların yoğun kullandığı alanların çevre düzenlemesiyle bölgenin ihtiyacına göre yeni fiziki mekanlar da yapıyoruz. Bu kapsamda ilçemizde şadırvanları tek tip haline getirmek için çalışmalarımız yoğun sürüyor. Şadırvanları da şehrimizin geçmişini anımsatacak şekilde Selçuklu mimarisindeki kemerli hatlarla biçimlendiriyoruz. Karslıoğlu Camisi'nde 100 metrekare alana kurulu şadırvanımıza, modern bazalt ve daha dayanıklı hem de görsel olarak ahşap görüntüsü oluşturan yapı malzemesi traverten kaplama yöntemiyle dekoratif bir görünüm kazandırdık. Şadırvanda engelliler için de bölüm yer alıyor. Ayrıca 16 abdest alma yeri bulunuyor."

Kaynak: AA / Güncel

Kocasinan Erkilet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title