Haberler

Cami Avlusunda İçki Festivaline Tepkiler

Arap Birliği, İsrail'i, 5 Eylül'de Bi'r es-Seba Cami'sinde yapacağı içki festivali konusunda uyardı.

Arap Birliği, İsrail'i, 5 Eylül'de Bi'r es-Seba Cami'sinde yapacağı içki festivali konusunda uyardı.

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bi'r es-Seba Cami'sinde yapılacak içki festivalinin tehlikeli sonuçlar doğuracağı belirtilerek, "İsrail bu tür eylemlerle halkı provoke edip, gerilime davetiye çıkarıyor. İsrail, bu tavrı ile uluslararası hukuk ilkelerine ve dünyanın dört bir yanındaki 1,5 milyar Müslüman'ın dini değerlerine aldırmadığını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu da kutsal değerleri korumaya ve saygı duymaya çağıran tüm uluslararası normları ihlal etmektir" denildi.

İçki festivalinin duyurulma zamanına işaret edilen açıklamada, "Knesset

( İsrail Parlamentosu) Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Michael Ben-Ari'nin, parlamentoda dağıtılan İncil'i yırtıp çöp kutusuna atması ve İsrailli 4 genç kızın Halil İbrahim Cami'sinde Kur'an-ı Kerim'i yırtması olayı ile eş zamanlı olmasının manidar" olduğu belirtildi.

Uluslararası insan hakları örgütlerine, İsrail'in siyasetine ve sorumsuzca tavırlarına karşı ciddi bir müdahale çağrısında bulunan Arap Birliği, Arap coğrafyasının ve diğer ülkelerin yaptığı gibi İsrail'in de dini değerlere ve sembollere saygı duyması gerektiğini bildirdi.

İsrail'in Bi'r es-Seba Belediyesi, kentteki eski Osmanlı eseri Bi'r es-Seba Cami'si avlusunda 5 Eylül'de, 30 İsrail şarap üretim firmasının katılımıyla içki festivali düzenleyeceğini açıklamıştı.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla geçen yıl müzeye dönüştürülen ve eski Osmanlı eseri olan Bi'r es-Seba Camisi 1906'da inşa edilmiştir.

Muhabir: Hamis Abdurabbih / Afra Aksoy / İbrahim Kılıç

Yayıncı: İbrahim Uyar - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title