Haberler

Çambaşı Yaylasında Patates Hasadı Başladı

Güncelleme:

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylasında patates hasadı başladı.

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası'nda patates hasadı başladı. Yaylada satışı yapılan patateslerin kilosu 1.5 ile 2 TL arasında alıcı buluyor.

Kabadüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Samet Eker, makineli ekim yapılan tarlalarda verimin yüksek olduğunu söyledi.

Makineli ekim yapılan tarlalarda rekoltenin yüksek olduğunu belirten Eker, "Çiftçilerimiz bu yıl ki patates hasadına başladılar. İki yıl öncesinde ilçemizde çeşitli nedenlerden dolayı üretimi düşen patates yetiştiriciliğini tekrar ayağa kaldırmak için aldırdığımız patates ekim makinesi ile ekimi yaptığımız tarlalarda bu yıl da yüksek verim elde ettik. Uygulama tarlalarımızda rekoltemiz yüksek. Elde ettiğimiz ürünlerde istediğimiz kaliteyi yakaladık" dedi.

Kabadüz ilçesi Turnalık Yaylası'nda yaşayan Mehmet Şimşek de (75) havaların soğumasıyla birlikte patates hasadına başladıklarını söyledi.

Patates yumrularının istenilen büyüklükte olduğunu ifade eden Şimşek, "Yerli tohumdan ürettiğimiz patateslerle hem kendi kışlık ihtiyacımızı karşılıyor, hem de satışını yapıyoruz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şimşek Çambaşı Kabadüz Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title