Haberler

Çambaşı Yaylası'nda Kayak Merkezi Yapım Çalışmaları

Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Sorumlusu Hüseyin Okkalı, Çambaşı Yaylası'nda yapılması düşünülen kayak merkezi ile ilgili Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti

Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Sorumlusu Hüseyin Okkalı, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Suat Ayaz ve Ordu Kayak Spor Kulübü Başkanı Fevzi Turan birlikte, Çambaşı Yaylası'nda yapılması düşünülen kayak merkezi ile ilgili Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Düzgün, Ordu'ya turizm alanında katkı sağlayacak hürtürlü çalışmayı desteklediklerini söyledi.

Düzgün, özellikle Çambaşı Yaylası'nın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, yörede yılın 12 ayı turizm hareketliliğini sağlamak için yaklaşık 1 yılı aşkın süredir yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve söz konusu alana kayak merkezi kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kayak merkezi ile ilgili yasal prosedürün tamamlandığını kaydeden Düzgün,

"Gerekli yasal prosedürleri tamamladıktan sonra ihale aşamasına geçmeden herhangi bir eksiklik olmaması için Kayak Federasyonu'ndan teknik inceleme yapılmasını istedik. Artık Çambaşı Kayak Merkezi'nin yapımı konusunda işin önemli kısmı geride kalmıştır. Çambaşı Yaylası'na yapmayı planladığımız telesiyej yaklaşık bin 400 metre uzunluğunda olacak ve yaz aylarında da yayla manzarasını izlemek için kullanılabilecek. İl Özel İdaresi bütçemizden de bu yıl bu amaçla bir miktar ödenek ayırdık. Büyük bir aksilik olmazsa inşallah bu yılın sonunda Çambaşı Kayak Tesisleri, Ordulularla birlikte yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak" diye konuştu.

Kış mevsiminde Çambaşı Yaylası'nda kar kalınlığının 70 - 80 santimetre olmasının, yapılacak tesis için avantaj sağladığını anlatan Kayak Federasyonu Teknik Sorumlusu Hüseyin Okkalı ise, kayak tesislerinde Nisan ayı sonuna kadar kayak yapabilme imkanı olabileceğini ve bölgenin turizm etkinliğinin artacağını ifade etti.

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title