Haberler

Cam Kemik Hastası Kardeşlere Vali Eşi Sahip Çıktı

Şanlıurfa'da Cam Kemik Hastası Olan Göriz Ailesinin Çocuklarına Vali Yusuf Yavaşcan'ın Eşi Ayla Yavaşcan Sahip Çıktı.

Şanlıurfa'da cam kemik hastası olan Göriz ailesinin çocuklarına Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan sahip çıktı.

Karakoyun Mahallesi Kemer Sokak 25 numaralı evde kirada oturan Mehmet ve Zeliha Göriz çiftinin cam kemik hastalığı (Osteogenesis Imperfecta) bulunan Mustafa ve İsmail isimli çocuklarını Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan ziyaret ederek, çocukların tedavi masraflarıyla ilgileneceğini söyledi. Doğuştan ayakları cam kemik olan 13 yaşındaki ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Mustafa ile 12 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi İsmail, annelerinin sırtında eğitim ve öğretim gördükleri İsmet Paşa İlköğretim Okulu'na

gidiyor. Hasta çocukları evinde ziyaret eden Yavaşcan, aile bireyleriyle tek tek ilgilenerek, sıkıntılarını dinledi. Aile reisine bayram harçlığı, çocuklara oyuncak ve gıda malzemesi getiren Ayla Yavaşcan aileye sahip çıkacağını vurguladı. Yavaşcan, "Bu çocuklar artık inşallah bizim çocuklarımızdır. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Çocuklar bizim vakfımızda kayıtlılarmış ama biz yeni öğrendik. Çocuklar çok da başarılılar ve okuyacaklarına da inanıyorum. Elimizden geleni yapacağız, çünkü bu çocuklar bizim

çocuklarımızdır" dedi.

Lokantada çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Mehmet Göriz ise, "Vali beyin hanımının gelip bizi görmesinden dolayı çok memnun olduk. 5 çocuğum var iki tanesinde cam hastalığı var. Okula ve tuvalete götürürken kucağımızda götürüyoruz" diye konuştu.

Çocukların ayaklarının cam kemik hastalığı nedeniyle sık sık kırıldığını söyleyen 5 çocuk annesi Zeliha Göriz ise, "Çocuklarımın doğuştan ayaklarında cam kemik hastalığı var. Bize bir yardım elinin uzatılmasını istiyoruz. Çocuklarımı sırtımda okula götürüyorum" şeklinde konuştu.

Ayla Yavaşcan, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ekrem Ayaz, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Alay ile birlikte evin odalarını gezerek, ailenin eksik olan ihtiyaçlarının tamamlanıp hasta çocukların tedavisi gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti. daha sonra okula gitmeyen 16 yaşındaki ev kızı Fatma ile bir süre konuşan Ayla Yavaşcan, genç kızı Halk Eğitim Merkezi kurslarına yazılmak için ikna etti. Ayla Yavaşcan daha sonra ev halkıyla vedalaşarak evden ayrıldı.

(MY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title