Haberler

Cam Kemik Hastası Genç Hayallerine Kavuştu

EMRAH YAŞAR - Eskişehir'de doğuştan cam kemik hastası 25 yaşındaki genç, başbakanlığı döneminde kenti ziyareti sırasında görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan tedavisi sonucu yürüyebilmenin ve taraftarı olduğu Eskişehirspor'da çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Cam kemik hastası olarak 1992 yılında dünyaya gelen Burak'a, bir yaşında hastalığının teşhisi konuldu. Ailesinin koruyup kollamasına karşın defalarca vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Burak Sakçı, ilk ve ortaokulu örgün öğretimle liseyi ise açıköğretim yöntemiyle okudu.

Küçük yaştan itibaren fanatik Eskişehirspor taraftarı olan Burak Sakçı, Valiliğin öncülüğünde açılan bilgisayar ve sekreterlik kurslarını bitirdikten sonra çalışmak için arayışa girdi. Bu sırada Eskişehirspor'un engelli kadrosundan bir eleman alacağını öğrenen Burak Sakçı, müracaatına Aralık 2014'te olumlu yanıt alınca Eskişehirspor'da çalışmaya başlayarak, hayallerinden birinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadı.

Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan ile 2013'te kenti ziyareti sırasında bir araya gelme fırsatını yakalayan Burak Sakçı, hastalığıyla ilgili ileri tedavi yöntemlerinin bulunduğunu ve bunun için maddi durumunun iyi olmadığını belirtip yardım istedi. Erdoğan'ın talimatı üzerine Sakçı'nın hayatını değiştirecek tedavi süreci başladı.

Ankara'daki İbni Sina Hastanesinde Prof. Dr. Hakan Kınık ve ekibince defalarca ameliyat edilen Sakçı, fizik tedavi uygulamalarının da etkisiyle ilk adımlarını atmaya başladı.

Burak Sakçı, şimdi iki hayalini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Değil yürümek, ayakta durmak bile insana mutluluk veriyor"

Sakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirspor medya departmanında sosyal medya sorumlusu olarak görev yaptığını belirterek, takımla, futbolcularla beraber olmanın kendisine ilave bir enerji ve huzur verdiğini ifade etti.

Teknik ekibin, futbolcuların ve mesai arkadaşlarının her konuda kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Sakçı, şöyle konuştu:

"Beraber gülüp, eğleniyoruz. Eskişehirspor hayatımın odak noktası diyebilirim. 2013'ten 2015'e kadar beş kez ameliyat oldum. Eskişehirspor'da çalışmak ve yürüyebilmek hayallerim gerçekleşti. Bunlar benim için mucizeydi. 'Rüyamda görsem inanmam' derdim. Henüz tekerlekli sandalyemden tam olarak kurtulmamış olsam da yavaş yavaş yürümeye başladım. Bunlar benim için mucize. Değil yürümek, ayakta durmak bile insana mutluluk veriyor. Yürümek, çok büyük bir nimet. Bırakın koşmayı, yürümeyi ayakta durabilmek bile Allah'ın insana verdiği çok önemli bir lütuf, bir hediye. Ama insanlar ne yazık ki bunun farkında bile değil. Yürümenin kıymetini bilin. Verdiği talimatla ameliyatlarımı olmamda öncü olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tedavim sürecinde her zaman yanımda olan Prof. Dr. Hakan Kınık ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."

Engelli insanların her şeyi başarabilecek gücünün bulunduğunu vurgulayan Sakçı, bunun da en önemli anahtarının inanmak ve özveri olduğunu ifade etti.

Kendisini hayata bağlayan en önemli konuların başında Eskişehirspor'un geldiğini söyleyen Sakçı, "Her gün tesislere geldiğimde bambaşka bir dünyaya girmiş gibi oluyorum. Çünkü burası artık benim evim, ailemin bir parçası gibi. Hayatımın büyük bölümü burada geçiyor. Onlarla sevinip onlarla hüzünleniyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehirspor Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title