Haberler

Çam Ağacına Yaptığı Eve Çıkmak Cesaret İstiyor

RİZE'nin Hemşin ilçesi Çamlıtepe köyünde, Sezai Yüce (44), çam ağacının tepesine, balkonlu ahşap kulübe inşa etti.

RİZE'nin Hemşin ilçesi Çamlıtepe köyünde, Sezai Yüce (44), çam ağacının tepesine, balkonlu ahşap kulübe inşa etti. İlk 10 metre merdivenle çıkıldıktan sonra ağaca tırmanılarak, ulaşılabilen 25 metre yüksekteki ev, bölgeye gelen yerli- yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelenler, ağacın tepesinde gördükleri kulübenin şaşkınlığını yaşıyor. Çamlıtepe köyünde oturan Sezai Yüce, evinin arkasındaki çam ağacının yaklaşık 25 metre yükseklikteki tepesine kulübe inşa etmeye karar verdi. Merdivenle en fazla 10 metre çıkabilen ardından kullanacağı malzemeyle ağacın tepesine tırmanan Yüce, yaklaşık 10 metrekarelik balkonlu ahşap evi, 15 gün süren yoğun çalışmayla tamamlayabildi. İnip, çıkmanın kolay olmadığı çam ağacının tepesindeki ev rüzgarda ise sallanıyor. Bölgeye gelen yerli-yabancı turistler, ağacın tepesinde gördükleri kulübenin şaşkınlığını yaşarken, cep telefonlarının kameralarıyla da fotoğraf çekiyor.

'AĞAÇ YIKILMADIKÇA SIKINTI YOK'

Hemşin'de meşhur olan evlerden bir tane de ağaçta yapmak fikriyle işe koyulduğunu anlatan Sezai Yüce, "15 günde yaptım; ama kolay olmadı. Biraz zorlandım. Çok güzel, otantik bir yer oldu. İnsanlara kızdığım zaman çıkıp, orada kafamı dinliyorum; çayımı içebiliyorum. İlçemizin evleri meşhurdu; ama evlerimiz çamlarda meşhur değildi. Biz de bir tane de çam ağacında yapalım, dedik" dedi.

'RÜZGARDA BİRAZ SALLANIYOR'

Evin sağlamlığı konusunda endişesi olmadığını belirten Yüce, "Evi kestane ağacından yaptım. Ağaç yıkılmadığı sürece herhangi bir sıkıntısı yok. Evimiz, ağacın üzerinde durur. Evin keyfi çok güzel. Sadece rüzgarda biraz salıncak gibi sallanıyor ve inip, çıkma olayı biraz zor. Önce merdivenle çıkıyoruz sonra dallardan tırmanıyoruz" diye konuştu.

Eve yoğun ilgi olduğunu dile getiren Sezai Yüce, "Duyanlar, görenler geliyor. Eve çıkmak istiyorlar; ama herkes oraya çıkamaz. Görenlerin ilgisini çekiyor. Fotoğraf çekmek için çok kişi geliyor" dedi. Sezai Yüce'nin annesi Mümine Yüce ise oğlunun evi yaparken çok zorluk çektiğini anlatarak, "El emeği ile yaptı. Böyle ilginç şeyler yapmaya çok meraklı. İnip, çıkmak öyle zor değil. Ben bile inip, çıkabilirim" diye konuştu. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title