Haberler

Çalkaya Bölgesinin İmar Sorunu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya bölgesine ait imar planlarının bu yıl ağustos, eylül gibi Meclis'e sunmayı, aralıkta imar uygulamalarını tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya bölgesine ait imar planlarının bu yıl ağustos, eylül gibi Meclis'e sunmayı, aralıkta imar uygulamalarını tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Türel, Aksu ilçesi Altıntaş ve Güzelyurt mahalle sakinleriyle ayrı ayrı düzenlenen bilgilendirme toplantılarında bir araya geldi.

Çalkaya bölgesinde yaşanan imar sorununun çözümü konusunda gelinen süreçle ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Türel, Çalkaya bölgesine ait imar planlarının bu yıl ağustos, eylül gibi Meclis'e sunmayı, aralıkta imar uygulamalarını tamamlamayı hedeflediklerini, Şubat 2019'da da şerhleri kaldırmayı hedeflediklerini bildirdi. Türel, "Ondan sonra herkes ay yıldızlı tapusuna kavuşacak, yerinde ne yapmak istiyorsa kendisi yapabilir hale gelecek. Çalkaya, Antalya'nın en kıymetli bölgesi haline gelecek." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakanlık, Büyükşehir, Aksu Belediyesi gibi konunun birçok tarafı bulunduğunu kaydeden Türel, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanının destekleri ile konuyu çözdüklerini bildirdi.

Çalkaya'da bin 300 hektarlık bir alandan bahsedildiğini ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Uzmanlar aylarca çalıştı. ve sonunda 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşüm kararını imzaladı ve yürürlüğe girdi. Bundan sonra Çalkaya'ya özel bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu düzenleme için de Çevre Şehircilik Bakanlığımızla uzunca bir müzakereden sonra bir kanun çıkartılması, bir mevzuat getirilmesi hususunda mutabakata vardık. Şimdi bütün görüşmelerimizi tamamladık ve böylelikle bu mevzuat düzenlemesinde mutabık kaldığımız şekliyle Cumhurbaşkanımıza da ben 16 Haziran'da geldiğinde arz edeceğim. O konuda da zaten kendisi kararnameyi de imzalayarak desteğini veriyor ve soruyor 'Çalkaya problemini ne yaptın? Bir an önce çöz.' diye. İnşallah seçimlerden sonra bir aksilik olmazsa halkımızın teveccühü, desteği devam ederse bunu da inşallah mevzuatla son noktaya getireceğiz."

Çalkaya'da Kepezaltı-Santral'de uygulanan kentsel dönüşüm projesinden farklı bir kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını belirten Türel, "Kepezaltı Santral'deki gibi buraları yıkarak yerine yeni yapılar yapmak üzere bir kentsel dönüşümü Çalkaya bölgesinde kesinlikle düşünmüyoruz. Kentsel Dönüşüm Kanununun getirdiği kolaylıklardan istifade ederek, burada en önemli sorununuz olan tapuların üzerindeki şerhlerin kaldırılması hususunda bu Kentsel Dönüşüm Yasasını kullanıyoruz. Mesele bu kadar basit." açıklamasında bulundu.

Sırf Çalkaya ile ilgili 15 kişilik bir ekip kurulduğunu ifade eden Türel, ekibin Tapu Kadastro ile koordineli çalışarak bütün parsellere ait geçmiş tarihlerde tabi oldukları her türlü işleme ilişkin verilere ait analizleri yaptığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Çalkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title