Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de demokrasinin kurallarını, seçimin niteliğini ve siyasi partilerin gereğini bilmeyenlerin siyaset yapması, bugün maalesef siyaseti düşürmektedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, " Türkiye'de demokrasinin kurallarını, seçimin niteliğini ve siyasi partilerin gereğini bilmeyenlerin siyaset yapması, bugün maalesef siyaseti düşürmektedir" dedi.

Çeşitli açılışlara katılmak üzere kente gelen Bakan Soylu, açılışların ardından Ortahisar Belediyesinin çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Soylu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık bizim için anamuhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir" sözlerini hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek şunları söyledi:

" Türkiye'de demokrasinin kurallarını, seçimin niteliğini ve siyasi partilerin gereğini bilmeyenlerin siyaset yapması, bugün maalesef siyaseti düşürmektedir. Özellikle anamuhalefet partisinin başında bulunan şahsın Türkiye'de sadece 1 Kasım seçimlerini unutturmak için işi deliliğe vermesi, aslında anlaşılabilir bir sonuçtur. Yani Anadolu'da bir tabir vardır, 'İşi deliliğe vermek'. Bu tabiri biz, çok net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nda görüyoruz."

Siyaset yapmanın zor olabileceğini, çetin mücadeleler içerebileceğini ancak siyasetin hakaret üzerine bina edilmemesi gerektiğini aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Yani hakaret edilirse, herkes hakaret etme kabiliyetine sahiptir çünkü bu bir kişiye bahşedilmiş bir şey değildir ama millet bizden bunu beklemiyor. Özellikle Sayın Bakanımız hakkında ortaya koyduğu ifadeler, ben Cumhuriyet Halk Partili kadınların bunu kabul edemeyeceğini düşünüyorum. İlk önce onların karşı çıkması lazım geldiğini düşünüyorum. Oradan da bir reaksiyon göremedim."

Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin sözlerinin ardından Hürriyet gazetesinin tutumunun kabul edilebilir olmadığını ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Özellikle ısmarlama yazdırdıkları yazılarla birlikte huylunun huyundan vazgeçmediği bir kez daha ifade edilmektedir, ortadadır. Anlaşılıyor ki bu cephe birtakım yanlışlarda da çok rahat bir araya gelebilmektedir. O zaman elbetteki bunu sadece bir Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak değil, bir siyasi projenin bir elemanı olarak görmek gerekir. Bu da bir genel başkanlık muamelesinin olmadığı ve hak edilmediği konusundaki ortaya konulan düşüncenin ispatıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title