Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu (2) Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "14 yıldır geldiğimiz nokta, milletimizin kaybetmek istemediği bir noktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "14 yıldır geldiğimiz nokta, milletimizin kaybetmek istemediği bir noktadır. Çünkü milletin her ferdi dişi, tırnağı, emeği, alın teri ile bugüne gelmiş ve bugünden sonraya da gidebilecek bir hali ortaya koymayı istemektedir." dedi.

Soylu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından uygulanan, "Ticari Taşıt Sürücüleri Davranış Modellerinin Geliştirilmesi Eğitim Projesi"nin Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, tüm bakanlıkların, büyüyen ekonomide esnafın ayakları üzerinde durabilmesi için elinden gelen hem ekonomik hem yapısal bütün gayretleri ortaya koyduğunu belirtti.

İşkur'un, 2009'dan itibaren ortaya koyduğu eğitim süreci kapsamında, 182 bin 837 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini anlatan Soylu, esnaf teşkilatına da girişimcilere de çok önemli katkıda bulunduklarını kaydetti.

Bakan Soylu, bütün bunları ülkenin büyümesi, kalkınması ve gelişmesi için hayata geçirdiklerini, yarınlara daha güçlü şekilde adım atmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.

Milletin her ferdinin darbe girişimi gecesi, Türkiye'yi Anadolu coğrafyasında tekrar bir travmayla karşı karşıya bırakmaya çalışanlara çok önemli bir cevap verdiğine dikkati çeken Soylu, "Burada ortaya koyduğumuz kararlılığı hem milli birlik ve beraberliğimizle ama en önemlisi de kalkınma ve gelişme ile ortaya koymak durumundayız. Türkiye, eski Türkiye değildir. Vatandaşlarımız, 15 Temmuz'dan sonra, kimse bir şey söylememesine rağmen 9 milyar dolarını bankaya götürerek bozdurmuştur. Türkiye'nin nakit ihtiyacıyla karşı karşıya kalabileceğini düşünen, bunun için başkasına muhtaç olmasını istemeyen yastık altındaki, bankadaki parasını bozdurabilme kabiliyetine sahip şuurlu bir milletimiz var." diye konuştu.

Soylu, "14 yıldır geldiğimiz nokta, milletimizin kaybetmek istemediği bir noktadır. Çünkü milletin her ferdi dişi, tırnağı, emeği, alın teri ile bugüne gelmiş ve bugünden sonraya da gidebilecek bir hali ortaya koymayı istemektedir." ifadesini kullanarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizi kendilerine diz çöktürmek isteyenlere karşı, 'biz kendi ihtiyacımızı kendimiz giderebiliriz' anlayışı ile büyük bir ekonomi dersi verdi. Biz yaklaşık 2011'den itibaren Suriye meselesi ile bütün dünyaya insanlık dersi veriyoruz. Batılılar söylüyorlar, 'Büyük iş yapıyorsunuz. Size yardımcı olacağız. Size 2 milyar avro yardım, destek ortaya koyacağız Suriyelilerle ilgili.' Peki bunu nasıl yapacaksınız? Projeye bağlayacağız. Güzel bir lafı var atalarımızın, 'ölme eşeğim ölme, yonca bitince yersin.' Avrupalıların bakışı o."

"Siz zannetmeyin sadece 15 Temmuz darbesiyle ilgili onların refleks göstermekte, demokrasiden yana tavır almakta ve bu ülkede antidemokratik bir girişime, insanlık dışı bir girişime yönelik tavır almakta ağır aksak davrandıklarını." diyen Bakan Soylu,

"Biz onlara insanlık dersini elbette ki yıllardan beri veriyoruz. İnsanlığın altın kemeri bizim milletimizdedir, şimdi de demokrasinin altın kemeri bizim milletimizdedir. 15 Temmuz akşamı Türkiye'de demokrasinin pamuklara sarılıp milletimizin kendi canını ortaya koyarak 'aman ha demokrasimize bir zede getirmeyelim." diyen Soylu, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Verdikleri uğraş sadece Türkiye'de sonuç tesir etmemiştir, bütün dünyada örnek gösterilmektedir. İsterse liderleri, başbakanları, cumhurbaşkanları, başkanları görmesin, hiçbir ehemmiyeti yoktur ama vicdanlar, milletler, tarih ve bütün dünya görmektedir. Bize demokrasiyi öğretmeye çalışanlara, demokrasi nasıl olur, demokrasiye nasıl sadakatle sahip çıkılır, millet iradesine, sandığa, bayrağa, ezana ve gelecek neslimize nasıl sahip çıkılır hem de öyle bir şekilde gösterilmiştir ki Allah bu milletten razı olsun."

"Hiç endişe etmeyin, Türkiye istikametine aynı ölçekte devam etmektedir"

Trabzon'u bölgenin incisi haline getirecek anlayışı tarihin, medeniyetin ve coğrafyanın bıraktığı güzelliklerle beraber geleceğe taşımak için çalıştıklarını belirten Soylu, bu noktada ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildirdi.

Soylu, turizm açısından terör olaylarından en az etkilenen şehirlerin başında Trabzon'un geldiğini, geçen yıla göre çok az bir düşüş olmasına rağmen, turistlerin Trabzon'a gelmeye devam ettiğini, otellerin dolu olduğunu vurguladı.

Herkesin büyük bir gayret ve heyecanla çalıştığına dikkati çeken Soylu, şunları söyledi:

"Türkiye'de kırmak istedikleri budur ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar kıramayınca kahroluyorlar, acizliklerinin içerisinde yok olup gidiyorlar. Bunu sağlayan sizin inancınız ve kararlılığınızdır. Hiç endişe etmeyin, Türkiye istikametine aynı ölçekte devam etmektedir. Bölge coğrafyasının lider ülkesi olma konusunda ortaya koyduğumuz kararlığımıza ulaşabileceğimizden en ufak bir şüphemiz söz konusu değildir. Biz ayakta durdukça onlar Türkiye'nin gücünü kabul edecekler. Biz bu kararlılıktan vazgeçmedikçe Türkiye'nin gücü etrafında saygı gösterecekler, yeter ki birbirimize olan bağlılığımız, sadakatimiz ve değerlerimize olan sadakatimizden hiçbir şekilde vazgeçmeyelim."

Soylu, TTSO ve İşkur ile 2,5 milyon avroluk Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezi Projesi'ni, iki katına çıkaracakları bedel ile Trabzon'da hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Uzungöl'e ilişkin önemli projelerin hayata geçirildiğini anımsatan Soylu, sezon başında verdikleri söz gereği 60 temizlik personeli görevlendirildiğini, itfaiye ve sağlık hizmeti sorununun ise çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla DSİ tarafından gölün temizliği noktasında proje hazırlandığına işaret ederek, ekim ayından itibaren çalışma gerçekleştirileceğini vurguladı.

Uzungöl'ün ışıklandırılmasına ilişkin projenin de tamamlandığını bildiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalkınma Bakanlığı projeyi onayladı. Çok yakın zaman içinde 2 milyon liralık ödenekle birlikte hem ufak bir peyzaj hem de etrafı ışıklandırılacak. Böylece Türkiye'ye, dünyaya örnek bu güzel cazibe merkezini bir nokta daha ileri taşımış olacağız. Daha önce 'Yedi tane Uzungöl yapacağız.' dedik. Pazarcık, Turp, Sera Gölü, Yomra ve Beşikdüzü'nde yapılacaklar dahil olmak üzere daha yapacaklarımız, heyecanlarımız var. Biz biliyoruz ki Santa'ya elimizi atmalıyız, Sümela'yı en çabuk zamanda bitirmeliyiz. Trabzonspor'umuzun Akyazı Stadı da futbolumuz ve şehrimiz için çok önemli bir merkez olacaktır. İnşallah ekim ayının içinde, tarihi Trabzonspor Kulübü ayarlamaya çalışmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılmasını istiyoruz, ona yönelik de hazırlıklar yapıyoruz. Hep birlikte gece gündüz çalışarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu makamlar hiçbirimize baki değildir. Buraları bitirdiğimizde bizden sonrakilere iz bırakabilmek önemlidir."

Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara ve diğer ilgililerin de katıldığı program, protokol üyeleri tarafından eğitime katılan 65 sürücüye sertifika ve plaket verilmesi ile tamamlandı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleyman Soylu Uzungöl Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title