Haberler

Çalışkan: "Türkiye İstatistik Kurumu'na Tam ve Tutarlı Bilgi Verilmeli"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, vatandaşların Türkiye İstatistik Kurumuna tam ve tutarlı bilgiler vermekten kaçındığını bu da istenilen verileri sağlamada aksaklıklara neden olduğunu bildirdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, vatandaşların Türkiye İstatistik Kurumuna tam ve tutarlı bilgiler vermekten kaçındığını bu da istenilen verileri sağlamada aksaklıklara neden olduğunu bildirdi.

Çalışkan, Türkiye İstatistik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bilginin üretilmesinin küreselleşen dünya düzeninde çok önemli olduğunu ve üretilen bilginin topluma şeffaf, anlaşılır ve hızlı aktarılması gerektiğini belirtti.

Ülkemizin pek çok alanda ihtiyaç duyduğu bilgiyi derli toplu aktaran Türkiye İstatistik Kurumu'nun, içinde bulunduğumuz sosyal ve ekonomik gelişmeler çerçevesinde değerli veriler sağladığını ifade eden Çalışkan, "Bu verilerden yararlanarak hedefler belirleyebilmekteyiz. Hedeflerin başarısı da istatistiki bilgilerin elde edilmesine bağlıdır" dedi.

İstatistiki bilgilerin eğitim alanında da kullanıldığını belirten Çalışkan, "Eğitim alanında da kullanılan istatistiki bilgiler ayrıca tüm araştırmacılarımızın, politikacıların, karar mercisinde bulunanların ve tüm bireylerin yorum ve karar süreçlerine katkıda bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Recep Çalışkan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İstatistiki bilgiler işadamlarımız tarafından da etkin biçimde kullanılmaktadır. Personel performans göstergeleri, verim ölçme değerlendirme tabloları, üretim ve satış süreçlerini incelemeye alan tüm değerlendirmelerde istatistiki bilgiler veri olarak kullanılmaktadır. Bu sayede pek çok işletme planlama süreçlerinde sağlıklı bir yol izleyebilmektedir. Ülkemizde istatistik denilince akla ilk gelen kurum olan Türkiye İstatistik Kurumu da 87 yıllık geçmişiyle bu bilgileri güncel, güvenilir ve açık bir şekilde toparlamakta ve ülkemizin tüm kurum ve kişilerine sunmaktadır. Ancak özellikle belirtilmesi gereken bir husus da Türkiye İstatistik Kurumuna verilen bilgilerin sağlıklı olması gerektiğidir. Vatandaşımız Türkiye İstatistik Kurumuna tam ve tutarlı bilgiler vermekten kaçınmakta bu da istenilen verileri sağlamda aksaklıklara neden olmaktadır. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu, reel veriler verememektedir. Bu iki hususun ele alınması ve yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title