Haberler

Çalışan Çocuklara Yardım Eli

Türk-iş'in Adana'daki Çalışan Çocuklar İçin Kamu Kuruluşları Desteğiyle Yürüttüğü Projede Yüzde 96 Başarı Sağlandı. Ulaşılan 360 Çocuktan 345'i Okula Kaydedilip, Giysi, Kırtasiye ve Sağlık Desteği Verildi.

Türk-İş'in Adana'daki çalışan çocuklar için kamu kuruluşları desteğiyle yürüttüğü projede yüzde 96 başarı sağlandı. Ulaşılan 360 çocuktan 345'i okula kaydedilip, giysi, kırtasiye ve sağlık desteği verildi.

Çalışan Çocuklar İçin Toplumsal İşbirliği Projesi adlı çalışma, Türk-İş'in Adana'daki Çalışan Çocuklar İçin Toplumsal Destek Merkezi'nin kurulduğu Mayıs 2006'da başladı. Hedef kitlesini sokakta, mobilya sektöründe ve tarımda çalışan çocukların oluşturduğu projeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim, İçişleri, Sağlık, Maliye, Adalet ve Tarım bakanlıkları, sendikalar, sivil toplum örgütleri, Çukurova Üniversitesi ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) destek verdi. Bu kurumların sağladığı imkanlar kullanılarak, 4 doktor, 2 hemşire ve 3 eğitim uzmanı, önce Destek Merkezi'nde 360 çocuk ve 78 aileyi sağlık kontrolünden geçirip gerekli tedavilerini sağladı, ardından projeye kaydetti. Aileler ve çocuklara daha sonra 45 öğretmenin çalışmasıyla çocuk hakları ve hijyen eğitimi verildi. Eğitimler sırasında beslenme ve giysi ihtiyaçları da giderilen çocuklardan 345'i ilköğretim okullarına kaydedildi. 15 çocuk ise, nüfus cüzdanı ve yaş gibi yasal sorunların yanı sıra, ailelerin özel durumları nedeniyle okula başlatılamadı.

YENİ HEDEF; SÜREKLİLİK

Projenin İl Koordinatörü ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır, gelinen nokta hakkında bilgi vermek için, çalışmalara destek veren kuruluşların yöneticileriyle bir toplantı düzenledi. Toplantıda detaylı bir sunum yapan Doç. Dr. Tanır, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin dayanışması halinde bu tür projelerde başarı sağlanabileceğini kanıtladıklarını söyledi. Çalışan çocuklardan bir çoğunun ilk kez bu proje sırasında kitap, defter ve okulla tanıştığını anlatan Doç. Dr. Ferdi Tanır, ''Projemizde 110'u kız 345 çalışan çocuğu okula kaydettik. Kaydedilemeyen 15 çocuk için de çalışmalarımız sürüyor. Ulaştığımız sayılar, hedeflerimizin de üzerinde. Projenin sürekliliği için, destek veren kurum ve kuruluşlarla yoğun bir çaba harcıyoruz'' dedi.

Oben KIRDÖK/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title