Haberler

Çalımbay'ın İtirazına Tahkim'den Ret

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Bugün İstanbul'da Yaptığı Toplantıda, Gündemdeki Maddelerini İnceledi.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda, gündemdeki maddelerini inceledi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre kurul, Eskişehirspor Kulübü'nün, teknik direktör Rıza Çalımbay ile ilgili itirazını inceleyerek, Çalımbay'a, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 1 resmi müsabakadan men cezasına yapılan itirazın reddine ve PFDK kararının oybirliğiyle onanmasına karar verdiği bildirildi.

Kurulun ayrıca, Bursaspor Kulübü'nün, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, 14 Eylül'de yapılan Sivasspor-Bursaspor maçında Sivasspor'un isim listesinin, Turkcell Süper Lig Statüsü'nün 7. maddesinin 3. fıkrasına uygun olduğu biçimindeki kararına yaptığı itirazı incelediği belirtilerek, ''Başvuru dilekçesinin 7 günlük kesin süre içinde cevaplandırılmak üzere federasyon genel sekreterliğine gönderilmesine, ayrıca dosyayla ilgili yönetim kurulu kararıyla sair tüm evrakların genel sekreterlikten istenmesine, Bursaspor Kulübü'nün duruşma isteminin kabulü ile 9 Ekim Perşembe günü saat 16.00'da duruşma açılmasına'' karar verdiği kaydedildi.

Bu arada Tahkim Kurulu'nun Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinin TV yayın gelirlerinin dağıtım kriterlerine ilişkin yönetim kurulu kararına karşı yaptığı başvuruları da incelediği bildirildi. Trabzonspor Kulübü'nün, duruşma gününe ilişkin mazeret dilekçesinin kabul edildiği ve bordo-mavili kulübe daha önce 9 Ekim Perşembe günü saat 16.00 olarak tayin edilmiş olan duruşmanın, 16 Ekim Perşembe günü saat 16.00'ya ertelenmesine, Beşiktaş Kulübü'nden de istenen yanıtın geldiği, dosyanın incelemeye alındığı ve duruşma gününü beklenmesine karar verildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title